Holbæk Marina til Munkholm, turleder

10. maj 2015

Tredjedagen på Havkajakroernes Forårstræf ved Holbæk Kajakklub blev dagen, hvor en hel del valgte at tage tidligt hjem fra træffet. Vejrudsigten var ikke den bedste med op til 9 m/s i vind og stød på 17-18 m/s. Men nogle standhaftige blev dog tilbage for at ro en tur. Peter og jeg var igen turleder som dagen før og 5 havde valgt at ro den tur, vi stod for. Den gik oprindelig fra Holbæk Marina til Søminestationen og retur, men et par ville gerne se Munkholmbroen, så det blev arrangeret, at vi roede ned til Munkholmbroen og så blev hentet der, så vi ikke skulle ro tilbage i modvind. Det er så første gang, hvor jeg ikke ror tilbage..

IMGP2448

Efter et skippermøde med forklaring af dagens tur og sammensætning i hold, var vi klar. Tre af deltagerne var også med i gårsdagens rotur til Orø, så helt umulige som turledere var Peter og jeg vel ikke. IMGP2449

Vi roede ud af havnen, hvor der var lidt modvind i mundingen og op til Kirsbærhaven ved golfbanen. Her skulle vi undgå det lave vand, men ellers have en god tur i delvis medvind. Og det fik vi. Vi roede med 8 km/t uden det store besvær, så vi var hurtigt fremme ved Søminestationen efter 4 km roning. Her gik vi i land og var selvfølgelig oppe på torpedoen for at tage billeder. Det er jo nærmest obligatorisk.

Herefter var vi igen i kajakkerne og roede ned mod Bregentved og skydebanen. Her var der fuld gang i skydningerne, men Ole fra Holbæk Kajakklub havde undersøgt sagen og der var ikke skydninger ud over vandet. Heldigt, for ellers skulle vi have roet meget langt uden om skydeterrænets fareområde.

IMGP2450

Da vi nærmede os Munkholmbroen ringede Peter til træfsekretariatet, så de kunne sende et par biler og en kajaktrailer. Det fungerede fint, og Ole samt klubbens økonomimand stod klar, da vi roede ind under Munkholmbroen til stagepladsen bagved. En fin lille tur uden de store anstrengelser. En enkelt havde logget over 9 km/t.

Rute: Holbæk Marina til Munkholmbroen
Isætning: 55° 43.334’N  11° 45.609’Ø
Optagning: 55°40’24.56″N, 11°48’48.83″Ø 
Distance roet:  9,55 km
Vejr: 10 grader. Vind 9 m/s fra NW, overskyet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.