Vellerup Vig til Munkholmbroen

IMGP19892. februar 2014

Sikke da en køretur! Kristian havde indbudt til rotur og både Palle og jeg slog til. Kristian foreslog isætning ved Vellerup Vig, hvor jeg har roet forbi tit, men ikke sat i vandet fra. Af en eller anden grund endte jeg først ved Ejby Havn – GPS bruger man jo kun, hvis man ikke kan finde vej – og efter at have studeret et kort opsat i havnen, indså jeg, at der skulle køres længere mod nord. Her var jeg hurtigt fremme ved Vellerup sommerhusområde, og endte på den store parkeringsplads ved vandet. Men der, hvor der er 10-12 meter ned til vandet. Heldigvis kom Elgjægeren kørende og kunne vise vej. Nå, jeg kom da frem og fik sat kajakken i vandet sammen med de to andre.

IMGP1986

Der var lidt is i bunden af Vellerup Vig, men ved at sætte i vandet yderst i vigen, gik det fint. Det er ikke et særligt godt sted, da der er en del sten, men normalt isættes der også lidt længere inde i vigen. Bare ikke i dag på grund af isen. Vi roede over vigen og begyndte vores rotur sydpå langs kysten. Vandet måtte være lige omkring nul grader, da der flere steder var små isklumper i vandet. Enkelte steder var der lidt større is-øer, men ikke noget alvorligt.

IMGP1987Der var lidt modvind på turen ud, men så kunne vi jo se frem til turen tilbage. Solen betød, at vi kunne nyde udsigten i fulde drag. Der var en del unge svaner og mange blishøns i vandet. Også mange gående var lokket ud i solen for at gå tur langs strandene. Mange vinkede til os, så vi vinkede tilbage.

Ved Ejby Havn roede vi ned mod Frihuset indtil isen hindrede os og krydsede så over mod Ejby næsset. Her var der et par fiskehejre, der lettede da vi roede forbi. Der er vist altid fiskehejre på næsset, for jeg husker ikke ture forbi, hvor jeg ikke har set mindst en hejre. Nogle gange enddog fire.

Næsten nede ved Munkholmbroen var der flere fiskere, der vel var ude efter havørred. Nogle stod ret langt fra kysten i waders på de sandbanker, der er mange af i området. For at forstyrre mindst muligt roede vi inden om. Det forhindrede dog ikke en enkelt galsindet fisker inde på stranden at råbe efter os. Normalt lader jeg det bare passere, når jeg oplever noget sådan, for vi er jo alligevel væk på 20-30 sekunder. Men denne fisker fik dog et par ord med på vejen, for vi forsøgte jo faktisk at tage hensyn. Her er dialogen:

Fiskeren: Hvorfor fanden skal I ro, hvor vi fisker?
Mig: Nå ja, hvorfor skal du fiske, hvor vi ror?
Fiskeren: I skal bare holde jer væk! I skræmmer fiskene.
Mig: Undskyld, ejer du havet?
Fiskeren: Skrid. I er ikke her fra!
Mig: Nej, men der er jo ingen fare. Jeg kan se på dine tynde arme, at du ikke kan kaste dit blink ret langt..

Og så var vi væk, så jeg ikke kunne høre hans svar. Egentligt ærgre jeg mig over, at jeg ikke bare vinkede til ham og roede forbi. Især sidste bemærkning kunne jeg godt have ladet være. Men jeg blev lidt sur over hans udgydelser, når vi nu faktisk tog hensyn – og han kunne sagtens både fiske og kaste blink i vandet, uden at vi var i vejen.

IMGP1991

Ved Munkholmbroen roende vi ind i Tempelkrogen og holdt pause lige efter broen. Hele Tempelkrogen er fyldt med is, så vi kunne alligevel ikke ro længere. Palle havde wienerbrød med, så vi hapsede kage og mad i gabet. Det var lidt koldt, men vi fandt da et sted, hvor der var læ.

På vejen tilbage var isen faktisk ved at forsvinde. Flere af de is-øer, som vi havde roet udenom på vejen ud, var nu forsvundet. Og samtidigt kunne vi nyde rygvinden og med-bølgerne. Fantastisk. Solen var lige væk en halv times tid, men så kom den frem igen og varmede fint.

IMGP1992

Tilbage ved bilerne kunne vi konstatere, at Vellerup Vig var blevet næsten is-fri, så det var let at komme i land. Efter pakning af udstyret, spiste vi Palles sidste wienerbrød. En god tur i flot vejr.

ruteRute: Vellerup Vig til Munkholmbroen og retur
Isætning: 55° 44.145’N  11° 51.594’Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 16,87 km
Vejr: 4 grader. Vind 4 m/s fra SØ. Sol.

 

 

 

2 thoughts on “Vellerup Vig til Munkholmbroen

  • 2. februar 2014 kl. 20:34
    Permalink

    Tak for “dialogen”.
    Vi grinede en hel del. Den med de tynde arme havde han fortjent.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.