Buff polar halsklud

IMG_0970Spanske Buff laver halsklude i forskellige tykkelser og farver. Denne artikel tester den lidt tykkere udgave, som kaldes polar. Forskellen til den originale Buff er lidt længere rør og et tykkere materiale, der holder bedre på varmen.

Beskrivelse

UnknownBuff’en er et sømløst rør lavet af Polartec, der er et materiale af polyester. Polartec er også kendt som fleece og i stand til at holde varmen. Fordelen i forhold til uld eller andet materiale er, at polyester ikke suger ret meget vand og tørrer hurtigt igen.

Buff’ens facon som et rør er udført, så den er foret i den nederste fjerdedel, mens den er tyndere i resten. Herved kan buff’en anvendes på utroligt mange måder, hvoraf en del er angivet på pakken – og vist til højre. Den måler ca. 75*25 cm. og vejer ca. 60 gram.

IMGP1985

I brug

Buff’en styrke er at den kan anvendes på utallige måder. Så den kan benyttes både af kuldskære og af dem, der virkeligt fryser. Den er blød at have på, og strammer ikke specielt meget om halsen. Funktionen minder faktisk om de støv-halstørklæder, som forsvaret brugte til uniform M/58 som foranstaltning mod atom-støv og til at holde varmen i krop og hoved om vinteren. Dette halstørklæde var bare strikket af uld.

Jeg benytter nu sjældent de mange muligheder, da jeg oftest bare trækker Buff’en ned over halsen. I særligt kold vejr laver jeg dog versionen med den tynde del trukket op over baghovedet. Den er faktisk også god under en hjelm, når jeg kører motorcykel i yder-sæsonen.

Konklusion

En ganske brugbar varmedel på kajakturen. Den er fin at have om halsen under roturen – og bliver det koldt, kan man lave den om til en hue. Også anvendelig ved pauser i land, hvor man kan holde varmen selvom man ikke længere ror. For en meget stor del af varmetabet sker via hovedet. Jeg bruger den også under motorcykelkørsel. Kan anbefales!

Pris: Set i danske butikker til ca. 250 dkr., men der er stor prisforskel mellem butikkerne, så se dig for.

4 thoughts on “Buff polar halsklud

 • 7. februar 2014 kl. 09:21
  Permalink

  Tak Thomas, jeg har bestilt en over nettet, 248 inkl post

  Besvar
 • 6. februar 2014 kl. 14:44
  Permalink

  Spejdersport har dem og det har Kajakhotellet og Bjergkæden også. Koster vist omkring 250 dkr. Jeg har måtte rette lidt i artiklen, for 200 dkr. var på et tilbud i Spejdersport.

  Besvar
  • 6. februar 2014 kl. 14:48
   Permalink

   På internettet er den lidt billigere. Se f.eks. her, men det æder forsendelsen vist…

   Besvar
 • 6. februar 2014 kl. 14:31
  Permalink

  Hej Thomas, kan du nævne et par forretninger hvor man kan købe disse

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.