Veddelev Havn

21. september 2010

Selvom det blæste kraftigt, så ville jeg ud for at prøve kajakkens egenskaber i kraftig vind. Jeg kørte til Veddelev Havn for at vinden ville presse mig ind på stranden og ikke ud på dybt vand, hvis jeg skulle vælte. Jeg var alene, så jeg måtte jo lige have alle muligheder afvejet. Nu skulle finnen imidlertid testes for alvor.

Da jeg stod på stranden, blæste det mere i stødene, end jeg havde regnet med. Så i stedet for at sejle stik vest, så roede jeg langs stranden mod nord. Det betød, at jeg fik bølgerne ind i siden, men korrigerede ved at sejle lidt zikzak. Efter kort tid blev jeg enig med mig selv om, at roret skulle i vandet for at gøre det lettere at navigere i bølgerne. Bølgerne var måske 50 cm høje og enkelte knækkede. Selvom bølgerne måske ikke var så store, så var de ret hurtige efterhinanden, så jeg kunne have 3-4 bølger under mig samtidigt.

Jeg kludrede lidt med roret, da jeg på grund af bølgerne ikke fik det helt ned i vandet. Vinden trykkede derfor på kajakkens front – og det endte med, at jeg et kort øjeblik lå på tværs af bølgerne og med vægten til den forkerte side. Resultatet? Jeg væltede – så mit støttetag virker altså kun, når jeg ikke fumler med ror i bølger…. Så kunne jeg jo lige så godt træne indstigning nogle gange, nu var jeg jo våd. Bølgerne gjorde det lidt vanskeligere, end jeg havde regnet med – men gjorde det dog ikke umuligt. Jeg brugte ikke pagajen som udrigger, da jeg ikke helt er overbevist om et floats nødvendighed. Det ville jeg gemme til en anden dag, så jeg trænede som om pagajen var mistet…..

Desværre mistede jeg mine solbriller, mens jeg legede i vandet.  Snoren rundt om nakken må jo være knækket…?  Heldigvis et par billige solbriller. Jeg har vist oven i købet fået dem gratis.

NB. Billedet på siden er ikke taget på dagen!

Rute: Veddelev strand.
Isætning: 55.680518, 12.072204 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 0,72 km
Rotid: 0:23
Vejr: 13 grader. Vind 15 m/s fra W. Klart vejr med enkelte byger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.