Trail Mix, kajak-guf, snack eller studenterhavre

IMG_0683Når du er på en længere kajaktur – eller en vandretur – så kan det anbefales at tage en godbid eller snack med, der indeholder protein, salt og kulhydrat. Trail Mix er en ganske fin blanding af chokolade, nødder og rosiner, der giver netop de tre basale ting. Og så er det jo ikke et problem, at blandingen samtidigt smager rigtigt godt. På dansk kaldes en blanding med tilsvarende formål for Studenterhavre og kan spores tilbage til mindst 1833. Kært barn har mange navne…

Blandingen har en hel del koncentreret energi, der gør den velegnet at medbringe, da den ikke fylder så meget. Samtidigt behøver den ikke at blive opbevaret køligt og kan holde sig i ugevis. Desuden kan ingredienserne købes i de fleste supermarkeder.

Grundopskrift

100 gram saltede jordnødder
100 gram rosiner
50 gram mandler
100 gram M&M

Bland delene i en skål og del blandingen op i passende portioner, som du kommer i små fryseposer til turen. 100 gram af blandingen har et energiindhold på ca. 1800 kilojoule eller 420 kalorier.

Udvidet opskrift

Brug grundopskriften, men tilsæt gerne f.eks. hasselnødder, tørrede bananstykker, solsikkefrø eller tørrede kokosstykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.