Stevns Klint og Tryggevælde Å

IMGP225511. oktober 2014

Kajaktogtet i weekenden var sammen med Vibeke og hendes mand Anders. Vibeke er netop blevet frigivet og hvad er så bedre end en tur langs klinten? Vejret lovede godt gennem hele ugen, men selvfølgelig skulle det ændre sig til lørdag. Det var fortsat godt vejr, men vindretningen var nu østlig og op til 6 m/s. Det giver jo bølger ved Stevns, men vi kørte alligevel til Rødvig for at se på forholdene.

Fremme ved stranden kunne vi godt se, at bølgerne var lidt store. Ikke knækkende og med aftagende vind over frokost. Så vi besluttede at give det et forsøg. Ved 11-tiden roede vi så mod Højerup Kirke, der var målet for frokostpausen. Halvvejs – eller lidt mindre – blev vi imidlertid enige om at vende rundt, da bølgerne var lidt udfordrende. Især, da vi jo egentlig bare ville nyde klinten. Vi var dog ikke færdige med at ro, så en tur på Tryggevælde Å lokkede istedet.

IMGP2253

Efter læsning af kajakkerne igen, kørte vi til den nye isætningsbro ved Tryggevælde Å’s munding, hvor Stevns Kommune har lavet en pontonbro til kajakbrugere. Fin service, må man sige. Den er lige ved parkeringspladsen ved broen over åen i starten af Strøby Egede. Jeg sætter så at sige aldrig i fra bro, så det er ikke en spidskompetance, men ved lidt hjælp gik det. Og en isætning uden at kæntre, er vel i grunden godkendt. Vi spiste først vores mad inden den nye kajaktur – og det skal da lige med til historien, at min madpakke ende i åen. Heldigvis var den pakket ind i en plastikpose, så den overlevede.

IMGP2254Der var en del fiskere i starten af turen, men hurtigt havde vi åen helt for os selv og et par fiskehejre og nogle fisk i vandet. En meget fin efterårstur med 11 km rotur på åen. Der var helt vindstille og solen bagte, så det er synd at sige, at jeg nød min tørdragt. Den havde jeg på for første gang i år. Nok lidt for tidligt, når det er vindstille.

Rute: Rødvig – Stevns + Tryggevælde Å
Isætning:  55°15’12.94″N,  12°22’11.93″Ø +  55° 25.283’N,  12° 13.517’Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 4,61 km + 11,05 km, i alt 15,66 km
Vejr: 15 grader. Vind 6 m/s fra E. Solskin. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.