Skuldelev til Strømstedet

Afgang Skuldelev1. april 2013

Som en lille fejring af påsken, havde jeg en aftale om at ro klokken 10 fra Skallehavnen ved Marbæk. Desværre fik ro-makkeren forfald, men så var det jo godt, at Kajakflokken Malik havde planlagt en rotur fra Skuldelev klokken 11. Så jeg kørte bare derover. Også her var der forfald, så turen var aflyst. Der dukkede dog heldigvis to andre op, så vi aftalte en tur.

Vinden var fin og gav lidt fart i kajakken mod syd. Vi blev enige om at ro mod Eskilsø for eventuelt at ro rundt om øen. Vi roede tæt på land, og ramte de sandbanker, der er ud for Torp Mark og Østby. Kajakken var flydende, men der var ikke mange centimeter vand under. Det var lidt besværligt at ro, men vinden hjalp en del.

Da vi passerede Eskilsø kunne vi se, at der var en del is på østsiden af øen. Så vi opgav at ro rundt. Men en tur til bunden af Østby Skov kunne give lidt læ i solskinnet til madpakken og turen ville blive på 14 kilometer inklusiv retur. Det er da OK.

And i vand Pause

Ved pausestedet lå der en lokkeand i vandet, men den lokkede ikke så meget mere. Store huller i bagkroppen. Mens vi spiste kom et par fiskere forbi. De havde ikke fanget noget og ville opgive dagens fisketur. Manden fortalte, at han havde opfundet fiskeri af hornfisk med en silkesnor i stedet for en krog, men en anden havde stjålet ideen og tjent pengene. Det er da surt, hvis det er rigtigt. Det er jo 1. april….

Turen tilbage var mere streng end udad. Nu var det i modvind og lidt bølger. Men det gik og vejret var jo fantastisk.

Skuldelev

Rute: Skuldelev til Strømstedet
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 14,05 km
Vejr: 0 grader. Vind 5 m/s fra N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.