Skuldelev til Tørslev Hage

Ved Skuldelev14. april 2013

Selvom der blev varslet op til 15 m/s i stød, var vi alligevel nogle få kajakroere, der trodsede elementernes rasen og tog en tur fra Skuldelev. Fire var vi fra Kajakflokken Malik. Og vejret var ikke helt så slemt som lovet af DMI. Måske op til 10 m/s og vind direkte fra syd, så der kunne slappes lidt af på udturen og bestilles lidt mere på hjemturen. Desværre blev turen ikke så lang, men det gode vejr og forhåbentlig forårets komme varsler om mulighed for længere ture – helst med overnatning. Jeg fik i det mindste aftalt en tur rundt om Amager engang sidst i maj, når vejret er blevet varmere.

På grund af vindretningen, var vandet i fjorden presset ud, så der var meget lavt. Jeg har ikke set så lav en vandstand ved Skuldelev før, så vi måtte trække kajakkerne 50-60 meter ud fra stranden, før de var flydende. Og alligevel sloges vi lidt med sandbanker. Ikke mindst nord for Skuldelev Havn, hvor der er et rev. Det var helt tørlagt og ved den lille ø, som nogle steder kaldes Kølholm – selvom det egentligt er den lidt større ø nord herfor – ja, der måtte vi ud af kajakkerne igen og vade 100-150 meter.

Per vader mod dybere vandRigtig mange sten, som normalt er skjulte, var fremme. Men inde i bugten ved Tørslev kunne der igen ros. Og i medvind, så jeg roede reelt ikke, men drev med 3-4 km/t ind i bugten. Herinde gik vi i land og nød maden.

Turen hjem valgte vi at ro nord om Kølholm – altså den rigtige Kølholm – og ro mod syd på østsiden. Her skulle være vand nok, men også modvind. Det var nu ikke så slemt, så vi var hurtigt tilbage.

Kort tur, men vi så masser af svaner og edderfugle, der havde søgt ly i blæsten.

SkuldelevRute: Skuldelev til Tørslev Hage
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 5,35 km
Vejr: 10 grader. Vind 10 m/s fra S. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.