Skuldelev til Selsø Hage og retur

IMG_097912. februar 2014

Nå, lad mig begynde med at beklage billedkvaliteten i denne artikel. Den er taget med en smartphone gennem et vandtæt etui. Og det er altså kun en nødløsning. Hvorfor jeg ikke brugte mit almindelige kamera? Fordi jeg efter opladningen hjemme havde vendt batteriet forkert. Så jeg troede det var løbet tør for strøm. Det var det dog ikke, men jeg opdagede først fadæsen efter roturen. Så kan jeg lære det…

Turen i dag var med KajakHornsherred, så vi var seks kajakroere, der mødtes ved Skuldelev. For et par dage siden kunne man ikke ro herfra, men isen er heldigvis drevet væk eller smeltet, så Roskilde Fjord er heldigvis igen ved at være isfri. Der var dog lidt rest-is ved det normale isætningssted, så vi måtte gå gennem sivene lige syd herfor for at finde vand.

IMG_0973Men isen var under bevægelse mod nord, så den var væk, da jeg var tilbage. Jeg skriver “jeg”, for jeg havde en aftale med min kone, så jeg havde oplyst til de andre, at jeg roede med til frokostpausen. Men den ville jeg afkorte og så ro hurtigt tilbage.

Vi roede mod syd for at ro ud i modvind. Den var nu ikke så kraftig, men så kunne man da glæde sig til lidt medvind på tilbageturen. Der var en del blishøns og svaner på fjorden, men ellers var der meget stille. Først ved Østhavn var der et par gående på stranden og ved havnen til Eskilsø var der en fluefisker.

Vi var lige inde ved Østhavn, da Jan havde fået for tykke sokker på, der blokerede for blodet. Jeg gik med i land for at få lidt gang i benene, da jeg havde fået lidt sovende ben. Det er ellers længe siden, at jeg har fået det. Lidt gang på stranden hjalp straks.

Ved Eskilsø håbede jeg at se den sæl, der var her sidst, men den var ikke hjemme. Vi gik i land ved Selsø Hage for at spise frokost. Vi havde været små to timer om udturen, så hastigheden havde ikke været så høj. Som dessert efter forkosten, havde Jens hele to kager med – en borgmesterstang og en fransk sandkage med rom. Torben havde en stor toblerone-chokolade med, men jeg takkede nej til et stykke, for jeg skulle jo tilbage. Så jeg pakkede sammen og roede tilbage.

IMG_0983

Jeg roede samme vej tilbage, idet jeg fulgte mit eget GPS-spor fra udturen nogenlunde præcist. Medvinden gav et godt skub og jeg roede til. Længere strækninger roede jeg med op til 10 km/t og gennemsnitshastigheden var lige over 8 km/t for de lidt over 7 kilometer tilbage til udgangspunktet. Så jeg var tilbage på under en time.

Ved tilbagekomsten var isen omkring isætningsstedet væk, så jeg kunne gå ind på det sædvanlige sted ved Skuldelev. Og der stod en flot fiskehejre, som jeg fik skræmt væk, da den så mig. Da jeg var alene på stranden, brugte jeg ikke tiden til at drikke kaffe eller tale om kajakgrej – noget jeg ellers gerne gør – men pakkede sammen. Jeg skar lige et par stykker af en rulle med dækningsplast, da Ole gerne ville lave en GPS-holder. Ole havde inden turen start givet mig en ny cd med forslag til kajakruter i Danmark, Sverige og Tyskland. Der er også en lille kogebog for kajakroere på cd’en. Faktisk er cd’en en lille perle for inspiration til kommende kajak-ture, som jeg glæder mig til at benytte, når vejret er lidt varmere.

selsoe

Rute: Skuldelev til Selsø Hage og retur
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  14,34 km
Vejr: 4 grader. Vind 6-7 m/s fra S. Overskyet.

2 thoughts on “Skuldelev til Selsø Hage og retur

 • 13. februar 2014 kl. 20:20
  Permalink

  Det var Jens og ikke Jan.

  Besvar
  • 14. februar 2014 kl. 19:16
   Permalink

   Jeg er tilsyneladende ikke så god til navne. Selvfølgelig var det Jens, der havde kage med 🙂

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.