Skuldelev til Eskilsø

30. august 2015

Jeg havde egentligt planlagt at komme ud på vandet lørdag, men høstfest i byen lagde lidt beslag på bilen, da Rikkes fodboldhold solgte pandekager til støtte for deres tur til Barcelona og der skulle laves dej. Den skulle jo transporteres hen til hovedgaden. Over 300 pandekager fik de vist langet over disken, så der kom lidt penge på kontoen.

Så turen blev i dag søndag, lidt mere overskyet vejr, men stadig fint og sammen med seks andre fra Kajakflokken Malik. Vi stod ud fra Skuldelev for at ro mod Eskilsø. Mens de sidste blev klar til at komme på vandet, ville jeg tage et undervandsbilede af en flot brandmand. Så jeg valgte et undervandsprogram på kameraet og sænkede kameraet ned i vandet. Men hov. Det boblede fra kameraet. Op igen og skandalen var klar. Jeg havde ikke lukket batteridækslet ordentligt. Kameraet var druknet og fyldt af saltvand. Nu må vi se, om det kan tørres tilbage til livet.

IMG_0019

Turen mod Eskilsø var i næsten helt vindstille og med spejlblank overflade. Det var helt fantastisk, men  det har jeg jo så ingen billeder af. Jeg trænede lidt telemarksvendinger, 360 graders vendinger, baglænsroning og lave støttetag på vejen. Ved Østby roede vi over til nordkanten af Eskilsø for at gå i land. Det var en del både i sejlrenden, så vi krydsede lige over. Efter lidt roning i lavt vand, gik vi på land for at spise frokost ved klosterruinen. Oppe ved ruinen var der en samling af historieinteresserede, der fik et foredrag om ruinen. Sikkert spændende, men de var ved at være færdige, da vi kom frem, så vi kunne desværre ikke høre med.

IMG_0020 IMG_0021

Mens vi spiste hoppede en kvie over pigtråden og ind til ruinen, hvor græsset åbenbart var grønnere. Men så blev den forskrækket over os og hoppede ud igen – og trak resten af flokken i panik ned mod stranden. Her blev de så overraskede af vores kajakker, så de lige måtte undersøge. Især Pers gule kajak var spændende. Jeg gik ned for at tage et billede med min telefon, men så løb kvierne afsted igen og forsvandt mod syd.

IMG_0022 IMG_0018

Turen tilbage gik via Jyllinge og østsiden af fjorden. Jeg trænede lidt bagror, telemarksvendinger, sideforflytninger og min rostil. Ved Jyllinge Nordmark krydsede vi over til Skuldelev til isætningsstedet. De fleste gjorde klar til at pakke kajakkerne på bilerne, men vi var da tre, der ville lege lidt. Så jeg fik trænet rul – og lidt selvredning, når det ikke helt gik efter planen. Jeg kan oplyse, at vandet fortsat er til at bade i. Jeg er vist klar til EPP-prøve i morgen aften!

Rute: Skuldelev til Eskilsø & retur
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  15,21 km
Vejr: 19 grader. Vind 2 m/s fra SØ. Mest overskyet, men lidt sol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.