Skallehavn og mod syd

6. juli 2011

Dagens tur udgik fra Skallehavn sammen med Kajakflokken Malik. Christian og jeg var lidt tidligt til stede og kunne så se de andre kajakroere ankomme. Vi blev 19 kajakker, så det var en større flok, der sejlede mod syd. Der var nogle nybegyndere i flokken, så vi sejlede langs kysten mod syd, idet der var noget vind og bølger på 20-30 cm. højde. Ikke noget, der føles helt trygt for en nybegynder.

Hurtigt blev flokken dog langstrakt på grund af de forskellige niveauer, så for ikke at komme for langt foran, var vi en 7-8 kajakker der roede over fjorden til øen Kølholm, hvor sejlrenden er ved at blive uddybet med en flydende platform med en gravemaskine på.

Gravemaskinen gravede dog ikke særligt længe inden den sejlede retur mod Frederikssund. Men så har man da set det med. Billedet er lidt uklart idet det blev taget gennem en vandtæt Aquapac-pose. Det fungerer bare ikke rigtigt. Se en test af Aquapac til fotoapparater her. Posen er vandtæt, men hvis billederne skal være brugbare, skal kameraet ud af posen. Og det er ikke lige et almindeligt kameras livret med bølger og våde fingre.

På vejen over fjorden blev bølgerne lidt større, så jeg var spændt på, om Christian følte sig tryg ved situationen. Men der var ingen problemer – det var bare sjovt. Så vi krydsede tilbage over fjorden så vi lige fik bølger og vind fra den anden side også.

Tilbage i kajakflokken var det tid til at holde en pause, så der blev roet ind bag øen ved Marbæk Rende og til stranden her. De sidste 100 meter var på særdeles lavt vand, så flere besluttede sig for at stige ud og trække kajakken det sidste stykke.

Efter pausen roede vi mod nord igen og tilbage til Skallehavn. Nu med bølger og vind, så det gik noget hurtigere. Tilbage ved stranden trænede jeg lige lidt rul igen. Jeg vil dog overveje at have en næseklemme i kajakvesten, for mine bihuler bliver fyldt med havvand. Så det næste stykke tid løber det fra næsen, når jeg har hovedet nedad.

Jeg fik lidt sovende fødder på turen, men heldigvis ikke ømhed i hoften, så jeg er på rette vej med sæde, ryglæn og fodpedalernes stilling. Jeg må iøvrigt have anskaffet mig en siddeunderlag. Det tænker jeg tit under pauser på land, men glemmer det, når roturen er færdig. Mon ikke det underlag til knæene under havearbejde kan bruges? Det må jeg teste – og det kan vel også bruges i kajakken til sæde, hvis det skulle blive nødvendigt….

Rute: Skallehavn til pyloner over Roskilde Fjord (ved Skuldelev)
Isætning: 55°49’4.53″N, 12° 3’58.24″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 7,26 km
Rotid:
Vejr: 20 grader. Vind 6 m/s fra S. Klart vejr og solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.