Aquapac vandtæt pose

Har du ikke et vandtæt kamera, så har Aquapac forskellige løsninger på vandtætte poser, der passer på kameraer i forskellige størrelser. Kameraet puttes ind i posen, der lukkes med et vandtæt lukkesystem. Herefter kan der tages billeder gennem et klart stykke plastic. Det lyder da nemt. Men er det nu også så godt og nemt, som firmaet fortæller?

Beskrivelse

Aquapac har udviklet et posesystem, der dækker mange slags elektroniske apparater, som ønskes beskyttet mod vand, sand og støv. Udstyret sikres øjensynligt indtil 5 meters dybde. Posen består af tre dele: Selve plasticposen, lukkemekanismen og en snor. Endvidere leveres der fem små tørreposer, der kan kommes ned i posen sammen med kameraet, hvis det findes nødvendigt.

Plasticposen er lavet af plasticpolymer, der er bundet sammen ved en proces, hvor højfrekvente radiobølger anvendes til at smelte materialet sammen. Materialet er UV-bestandigt og nedbrydes ikke af sollys. Endvidere er der i posen et stykke med klart plastic på begge sider af posen, så der kan tages billeder igennem dette. Dette matriale er optisk stabilt, så billederne ikke forvrænges.

Lukkemekanismen er lavet af formstøbt plastic og tvinger posens åbning sammen, når to drejestykker vrides. Mekanismen er testet til at holde tæt selv efter 10.000 åbninger og lukninger.

I brug

Under brug er posen vandtæt. Det er dog lidt besværligt at få kameraet ned i posen, da plastic-materialet klistrer til kameraet. Har man samtidigt et kamera med et skyder foran linsen, så er det ret besværligt at betjene denne.

Posen lukkemekanismen fungerer fint, men man skal lige sikre sig, at de små kroge på indersiden af de to vridere har fat gennem begge huller i plasticposen. Ellers lukkes der ikke tæt. Posen har nemlig lidt tendens til at hoppe ud af de to kroge, når man moser med at putte kameraet ind i den.

Posen er testet under sejlads i saltvand, hvilket har den betydning, at når saltet tørrer op, så efterlades salt-skjolder på posens yderside. Det kan give uklare billeder, men kan til nogen grad imødegås ved at dyppe posen i vandet, inden der tages billeder.

Når der tages billeder med kameraet i posen, lader billedkvaliteten noget tilbage at ønske. Hvis posen ligger stramt til objektives, så er der ikke optiske fejl ved at benytte posen, men vandskjolder og fugtighed gør billedet lettere uklart. Og er man ikke neget opmærksom på at holde posen stram, så er billedet stort set ubrugeligt. Samtidigt er det meget svært at se motivet på et alm. kameras skærm på bagsiden, da posen ofte krøller, når der skal holdes stramt på forsiden. Det skyldes især, at materialet nærmest klistrer til kameraet og derfor er meget svært at ligge tæt til kameraet. Ikke særligt brugervenligt – slet ikke, hvis der skal tages billeder i en kajak.

For at teste posens vandtæthed har jeg dyppet posen med kamera i vandet under sejlads. Jeg har også opbevaret posen og et kamera i en balje vand i en time. Det har over hovedet ikke givet problemer, da posen har holdt tæt. Den flyder oven i købet. Derimod skal man ikke forvente at kunne tage billeder under vandet. Jeg har prøvet i en svømmehal, hvor jeg kunne nørkle lidt med forskellige forsøg. Ingen billeder var værd at bruge til noget som helst. Det var alle meget uklare. Om det skyldes posen eller kameraets automatik har jeg ikke fundet ud af. Jeg prøvede mange forskellige indstillinger på kameraet, men ingen var vellykket.

Blitz er også et problem, for det narrer åbenbart afstandsmåleren eller giver genskin i materialet. Det er i hvert fald ikke lykkes mig at tage et brugbart billede, hvis blitzen er slået til.

Konklusion

Posen holder, hvad den lover i forhold til tæthed. Den er udført i stærkt materiale, der borger for holdbarheden. Tabes kameraet i vandet, så flyder det oven på vandet. Det er dog ikke helt problemløst at få kameraet ned i posen, og kameraer med dæksler foran linsen er svære at betjene, da plastic-materialet klistrer til kameraet. Ideelt set bør man nok anvende et vandtæt kamera når kajakturen skal foreviges, men som nødløsning – eller hvis man ikke ønsker at købe et vandtæt kamera – så kan posen benyttes til transport og så kan man tage kameraet ud ved fotografering. Holdes posen stramt til objektivet, så kan man få brugbare dagslysbilleder – i det mindste til internet-brug. Posen du’r kun i dagslys, da blitz giver genskin i materialet og ødelægger billedet.

Posen kan  kun anbefales til at tage snapshot-billeder i, men som vandtæt transport er den ganske fin.

Posen kan købes over nettet til $ 40;- eller i danske butikker til ca. 170;- dkr.

Fra producent

  • You can take great photographs right through the LENZFLEX windows. Even underwater.
  • The Small Point and Shoot Camera Case (code 414) is compatible with most small digital cameras.
  • It’ll float with your camera in it.
  • It’s guaranteed submersible to 15 feet (5 metres).
  • The UV-stabilized TPU material won’t be broken down or discoloured by sunlight.
  • It keeps out dust and sand too. They’re a particular problem for cameras (just ask the repairman at your local camera store).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.