Rundt om Stevns

10. juli 2011

Dagens tur var arrangeret Torben Olsen, der havde lovet at vi skulle på en tur rundt om Stevns. Tidligere på året roede vi på en tur af Torben fra Strøby til kanten af Stevns Klint, men denne gang skulle vi se hele klinten.

Vi var 8 kajakker, der koblede os på turen i det fantastiske vejr. Udgangspunktet var Bøgeskoven og en tur til Rødvig. Det skulle blive en tur på 35-36 kilometer, men blev næsten 37, da vi jo lige skulle ind i huler og se på spændende klipper på turen.

Alt i alt en fantastisk tur, som jeg vil lade billederne herunder fortælle. Jeg havde medbragt en siddepude, faktisk en knæpude til havebrug, og den anvendte jeg som pude i kajakken for at se, om det kunne afhjælpe sovende ben. Og det kunne det! Jeg havde over hovedet ikke problemer med ømme hofter og heller ikke større problemer med benene. Faktisk var det kun min primært højre fod, der sov. Jeg kunne afhjælpe det en del ved bevidst at rokke lidt med ben og fod under roturen, når foden begyndte at sove. Men problemerne er klart mindre end før. Jeg kan dog godt mærke underlaget på kajakkens bevægelser, da mit tyngdepunkt er flyttet to cm. opad. Kajakken er blevet lidt mere følsom, men det er en acceptabel betaling for ikke at have sovende ben.

Iøvrigt måtte mit GPS-ur give op. Efter 4 timer løb det tør for strøm, og jeg måtte tracke resten af turen på min iPhone. Ærgerligt at et GPS-ur ikke kan holde strøm længere. Jeg må have gang i at afskaffe en rigtig GPS til havbrug.

Kajakkerne på vej rundt om Bøgeskov Havn. Spændende tur forude!
Et par kilometer fra Bøgeskov Havn rejser kridtvæggen sig op.
Selv om klinten synes uforanderlig, så falder der tit stykker af klinten og det lider træerne af. Dette træ er faldet fra toppen af klinten (her ca. 20-25 meter), men klamrer sig til livet i vandkanten. Imponerende at det kan gro på den stenede strand.
Tro det eller ej. Der bor faktisk en mand i rønnen. Han hilste pænt på os. Intet vand, strøm eller toilet. Men et simpelt liv - og nok ikke optaget i BBR-registret i Stevns Kommune.
Stevns Fyr rundes. Godt skjult når man ror tæt på klinten.
Udgang fra Stevnsfortet. I 60'erne gravede forsvaret i hemmelighed en kommandobunker for overvågning af Østersøen ind i klinten. 30 meter under jordoverfladen. Udgangen er en af to udgange til vandet, hvor det udgravede materiale blev sejlet væk. Nu er fortet et museum over den kolde krig, da fortet blev opgivet sidst i 90'erne. Sidste gang jeg så indgangen var i 1991, hvor jeg besøgte det da operative fort.
Besøg af hule i klinten. Ikke særlig dyb, men det tætteste Sjælland har på en drypstenshule - uden drypsten!
Halvvejs i Rødvig. Det var tid til at købe en is. Faktisk er det første gang, at jeg har købt en is under en rotur, men måske ikke sidste. De fleste valgte en gammeldaws, men for at støtte lokalmiljøet valgte jeg en sodavandsis med Faxe Kondi-smag.
På vej tilbage. Her ved Højerup Kirke, som forsøger at overleve på kanten af klinten. En del er allerede faldet ned, men der er lavet lidt kystsikring, så måske overlever resten. Ved kirken er der iøvrigt en museum om klinten.
Sidste (ud af i alt 3) pause 5-6 kilometer før mål. Kagetid og sidste kaffe blev drukket. I baggrunden er Stevns Fyr.

Rute: Bøgeskoven til Rødvig og retur
Isætning:  55°22’9.68″N,  12°24’48.02″Ø(Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 36,8 km
Rotid:
Vejr: 20 grader. Vind 5 m/s fra SW. Klart vejr og solskin.

2 thoughts on “Rundt om Stevns

 • 13. august 2011 kl. 06:48
  Permalink

  Super cool turbeskrivelse og super fine billeder – den tur skal prøves. Tak for info. 🙂

  Besvar
 • 12. juli 2011 kl. 16:36
  Permalink

  Tak for en fin turberetning fra en fin med “Olsentours”

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.