Santa Babara, USA

18. juli 2011

I forbindelse med ferie i USA, var det jo en oplagt mulighed at forsøge sig med havkajak i Stillehavet. Og gerne med hele familien. Da vi kun er to, der ror havkajak, blev løsningen to dobbeltkajakker, som vi lejede i Santa Barbara i Californien den 18. juli. To kajakker i to timer for $50 inklusiv vest og pagajer. Kajakkerne var sit-on-top kajakker, som er det mest almindelige i Californien. Vi så ikke andre typer kajakker i de dage, hvor vi var ved Stillehavet. Pagajerne var nogle plastic-tingester, der nok var skivede, men med et blad, der nærmest var en bred åre. Men for et par timer var det vel OK – pigerne kunne alligevel nok ikke klare mere…

Vi entrede kajakkerne på en lille flydebro og roede ud i Santa Barbara havn. Hurtigt stod det klart, at der var et meget stort leben af fugle, sæler, søløver og andre spændende dyr. Det overraskende var, hvor tæt vi faktisk kunne komme på dyrerne.

Mit medbragte kamera er ikke vandtæt, så jeg tog ikke så mange billeder, da jeg hver gang skulle have kameraet ud af den vandtætte pose fra Aquapac for at tage gode billeder. Herover er et billede af Rikke i kajakken, da vi sejlede over til en lille tømmerflåde, hvor mange pelikaner og skarver holdt til. Pelikanerne var sjove at se, da de flyver langsomt og har en lidt komisk fremturen.

På den anden side af tømmerflåden lå der en større pram med en bøje foran. Her lå en søløve, der umiddelbart var i god foderstand, men havde en fiskekrog en flere meter sammenfiltret fiskesnøre i ryggen. Den lå alene modsat andre søløver vi så, men om krogen og fiskesnøren havde en indflydelse, kunne vi ikke afgøre. Vi fortalte efterfølgende om søløven til kajakudlejeren, men han var vist nærmest lige glad. Lidt underligt, da Santa Barbara har flere Cost Guard skibe i havnen og oven i købet en marinebiologisk afdeling fra et universitet i umiddelbar nærhed. Men søløver er jo ikke i udrydelsesfare, så måske lader de bare naturen gå sin gang.

Efter at have rundet havnen og set på store krabber på molernes sten og i vandet under, blev vi enige om at ofre lidt tid på at ro ud i Stillehavet, så de store bølger kunne afprøves. Kajakkerne føltes sikre nok, da de var ret brede. Og nu var vi jo våde, da kajaktypen har nogle huller bag ved sæderne, hvor vand kan løbe ud (og ind!).

Vi roede en kilometers penge ud i Stillehavet for at runde en bøje, hvor der kom en del larm fra. Den var fuld af søløver, der tilsyneladende kaldte på deres artsfæller i vandet. Så pludselig var der søløver rundt om os, der dels besvarede kaldene dels kiggede nysgerrigt på os. Det var fantastisk spændende – især, de enkelte havnesæler blandede sig i koret. Jeg kender ikke sæltypen, men den ligner en ringsæl i aftegningerne. Amerikanerne kalder den for en havnesæl. Det forstår jeg godt, for vi så samme art i andre havne.

Vel tilbage i havnen var der kun tilbage at aflevere kajakkerne og håbe, at solen kunne tørre tøjet. For bilen havde vi efterladt midt i Santa Barbara – en gåtur på små 3 kilometer. Til gengæld provianterede vi lav-selv yogurt-is på vejen tilbage. Skønt!

Hele familien var enige om, at kajakturen var fantastisk også fordi dyrelivet var så spændende. I øvrigt var det også godt med lidt fysisk udfoldelse efter 20 timers rejse til USA via Canada. Så kommer du på de kanter i Californien, så kan vi klart anbefale en rotur. Bliver du inde i havnen kan alle være med! Der arrangeres også fællesture på bestemte tidspunkter – nogle oven i købet med frokost. Du kan finde kajakudlejerne på nettet. Vi brugte Sea Landing inde i havnen, men der er andre tæt på havnen. Der arrangeres også hvalsafari, hvis det er et ønske. Eller hvad med en kajak med pedaler som en vandcykel? Alt er muligt i USA….

Rute: Santa Barbara havn og smuttur i Stillehavet
Isætning:  34°24’27.28″N, 119°41’27.94″V (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 4,9 km
Rotid:
Vejr: 27 grader. Vind 3 m/s fra N. Klart vejr og solskin.

2 thoughts on “Santa Babara, USA

 • 7. august 2011 kl. 23:18
  Permalink

  As a Danish-American and fellow sea kayaker, I wish I had known that you were coming to Santa Barbara. There are a few of us closed deck sea kayakers on the Central Coast of California, but you’re right, not too many. I’m glad you enjoyed your time paddling amongst the marine life here!

  Besvar
  • 8. august 2011 kl. 08:21
   Permalink

   Hi Tiffany

   I certainly enjoyed my little kayak expedition in Santa Barbara. And I would have loved to stay a little longer but we were on route to San Francisco. Maybe we can paddle together sometime in the future?

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.