Vapur Anti Bottle

Jeg har ellers været tilfreds med at anvende Den Sunde Drikkedunk på mine roture, men dunken har een bagdel. Den er ikke nem at sikre i kajakken. Hvis den ligger på dækket, kan den kun sikres af en dækssnor og det er ikke nok, hvis man vælter. Det er bare ikke muligt at sikre den på dækket uden modificering med duct tape, snor og sjækel. Ellers må drikkedunken opbevares under sprayet bag sædet eller i en dagsluge, men så er det ikke lige så let at snuppe en tår vand – især ikke i større bølger. Derfor har jeg ledt efter andre dunktyper – og det må Vapur Anti Bottle siges at være. Den testede model er på 0,5 liter, men der fås også en 0,4 liters model.

 Beskrivelse

Drikkedunken er reelt en kraftig plasticpose med tud. Når dunken ikke bruges, kan den rulles sammen og fylder ikke ret meget. Med vand i dunken, kan den stå som en flaske. Dunken har indbygget en karabinhage og tuden er udformet som en traditionel drikkedunk, hvor et lille låg kan tages af inden tuden trækkes lidt ud. Når dunken skal fyldes, kan tuden skrues af. Dunken er lavet af tre lag polyethylen, der er BPA frit. Så der skulle ikke være an afsmittende smag af plastic og ingen uønskede stoffer i vandet.

Dunken tåler maskinopvask og kan fryses.

Tip: Hvis du vil have koldt vand på din tur, så fyld dunken halvt med vand og kom den i fryseren med drikketuden skruet af. Vand udvider sig når det fryses og kan sprænge dunken.

I brug

Drikkedunken er nem at fylde, da der er et forholdsvist stort hul, når tuden er skruet af. Fyldt med vand tager flasken form af en lidt fladtrykt flaske, men er nem at holde og falder ikke sammen mens der drikkes. For beskyttelse af tuden er der en lille plastiktop, der skal fjernes. Den er ikke fastgjort til dunken og er næsten dømt til at forsvinde. Det kunne have været lavet lidt smartere med en sikringssnor. Firmaet er da også klar over dette og sælger ekstra toppe. Drikketuden er af sportsflasketypen, hvor man trækker i toppen for at åbne for vandet. I forbindelse med testen har den holdt tæt, men køber man ekstra toppe, følger der skruetud med, der er helt tæt. Der følger også et par standardtoppe med. Så det er måske værd at købe lidt ekstraudstyr.

Når dunken skal sikres til kajakken, kan den både anbringes under en dækssnor og sikres med den indbyggede karabinhage. Det er ret smart og virker problemløst.

Er der flere i familien, der har en Vapur, kan der skrives navn bag på flasken, da der her er anbragt en label til formålet.

Konklusion

Drikkedunken er ret anvendelig i daglig brug. Dels fylder den næsten intet, når den er tom, dels kan den sikres til kajakken, så den ikke forsvinder under en ufrivillig (eller frivillig) vandgang. Eneste reelle ulempe er den løse beskyttelsestop, der bør designes på en anden måde, så den ikke mistes. Dunken er ikke helt billig, så der burde følge et par ekstra toppe med – og gerne en skruetud, så man kan vælge den ønskede tudtype ved opfyldning.

Set på nettet til 52 dkr. hos producenten eller 57 dkr. i butikker (i USA).

Fra producenten

The Vapur® Anti-Bottle™ is a foldable, reusable water bottle designed for convenient on-the-go use. Unlike traditional rigid bottles, the Anti-Bottle is flexible. It stands upright when full and can be rolled, folded or flattened when empty – easily fitting into pockets, purses or packs.

Safe and durable, the Vapur Anti-Bottle is made in the United States and designed to withstand everyday use and regular cleaning. It also comes with a carabiner, allowing you to attach your Anti-Bottle and take it anywhere. The writable area on the back of the bottle also allows it to be personalized.

2 thoughts on “Vapur Anti Bottle

 • 9. august 2011 kl. 02:26
  Permalink

  It looks totally identical to a Platypus bottle, plus the karabiner. Is it just a relabelled product?

  Besvar
  • 9. august 2011 kl. 08:23
   Permalink

   Honestly I don’t know. The “anti bottle” is apparently made by a US firm. The Platypus bottle is also from a US firm – and the bottles looks very similarly.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.