Rul ved Skuldelev

28. maj 2012

Træning ved Skuldelev. Per Hülsen, diktator i Kajakflokken Malik, havde kaldt til redning og rul ved Skuldelev. Og da både vejr og vand havde de rette temperaturer, så var der ikke meget at betænke sig på. Selv knægten ville med – og det hele endte med, at familien gjorde turen til en strandtur med frokost, kaffe og hygge.

Efter selv at have rullet lidt gange – det gik fint, så trænede jeg Christian i at rulle. Han fik den klassiske C-C-rulning, og var god til begge dele af C-et, men ikke i sammenhæng. Så vi trænede især den sidste del, hvor man kommer op af vandet. Det gik rigtigt fint, men når hele rullet skulle sættes sammen, så fik han pagajen bagud under den første del af rullet. Det så ret sjovt ud, men gør jo ikke rullet nemmere. For at vise ham et fuldt færdigt rul, sprang jeg lige op i hans kajak. Og hvilken forskel til den kajak, jeg normalt ror i. Christians kajak er 10 cm. bredere, hvilket gør den stabil, men gør den også noget sværere at rulle i. Så næste gang skal der vist trænes i en anden kajak.

Her gøres der klar til rul efter den militære devise: Vise, forklare, øve. Virker hver gang!

Så er rullet halvvejs i skabet. Det er jo også den nemmeste del. Og vandet var rigtigt rart. Desværre med en del brandmænd, men jeg ramte ikke nogen, så det gik nu fint alligevel.

Og rullet er gennemført. Nemt og bekvemt. Så er det bare Christians tur. Jeg stod i vandet og talte ham gennem de forskellige faser. Det havde han god fornemmelse for, men hans brede kajak er ikke nem at få rundt.

Efter en del rulletræning, lavede vi lidt redningsøvelser, så vi kan komme betryggende op i kajakken. Også lidt til glæde for resten af familien, så de selv kunne se, at vi faktisk er i stand til at komme op i kajakken igen.

Efter lidt frokost, blev jeg enig med børnene om at ro en lille tur. Christian ville gerne prøve en lidt hurtigere kajak, så vi byttede. Og Rikke kunne så ro med mig – i samme kajak. Vi skulle jo alligevel kun ro på lavt vand.

Så Rikke kravlede op på forreste pak-luge og kunne så plaske med benene i vandet. Vældigt skægt, men også med en kajak, der var svær at få med i vinden og ikke mindst med stor modstand i vandet, når Rikke surfede med fødderne. Men det var da en flot gallionsfigur.

En fin lille rulle- og redningsdag med det meste af familien på vandet. Så kan sommeren bare komme an. Og allerede i næste uge står den på kajaktur i Middelfart – Fredericia-området. Det bliver spændende.

Og iøvrigt: Meld dig ind i Kajakflokken Malik på Facebook. Tænk at få rulletræning ved en af dommerene ved DM i rul. Og gratis! Fantastisk.

Rute: Skuldelev & rulletræning
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 2,37 km
Vejr: 23 grader. Vind 7 m/s fra W.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.