Roskilde inderfjord rundt

IMGP183610. august 2013

Vejret viste sig ikke for sin bedste side i dag, men Christian og jeg satsede på en lille aftenstur i bunden af Roskilde Fjord. Så klokken 20 satte vi ud fra Vikingeskibsmuseet, mens pigerne tog på kræmmermarked. Jeg havde et GoPro Hero 3 Black Edition kamera med for at teste mørkekvaliteten i kameraet, men ellers planlagde vi bare en stille og fredelig rotur.

Vi roede først over til vikingeskibshavnen for at se på de flotte vikingeskibe. Der var mange hjemme og der duftede dejligt af tjære. Vi vendte kajakkerne og roede ind i havnen ved den nye oplevelsesdel.

IMGP1838

Der var mange mennesker, der spiste is, men vi roede ud af havnen og satte kurs mod Kællingehaven. Det ville bringe os lidt i læ for vinden og ved at ro med uret rundt i fjorden, kunne vi nyde medvinden på vejen hjem. Men ovre ved Parcelgården kom der en større byge. I de næste 15 minutter regnede det kraftigt, men det var der ikke meget at gøre ved og vi kunne se opklaringen bag regnskyerne.

Vi roede kystnært indtil fjorden ind mod Ringøen og krydsede så over mod Elleore. Nu var det blevet tørvejr, men der var regn over Roskilde og ikke mindst længere nord på, hvor der også var lidt torden. Vi holdt øje med skibet Sagafjord, men det var langt nordpå. Men så kunne vi jo også ro mod Elleore og senere mod Veddelev uden at være i vejen.

Fra Veddelev og mod syd var der lidt medvind, så vi kunne tage den med ro (hø hø). Ved badebroen ud for campingpladsen var et par stykker ude at bade, men vandet føltes også varmt. En enkelt af de badende havde ikke set os, og fik et mindre chok, da vi stille roede forbi.

IMGP1837Halvvejs tilbage mod Vikingeskibsmuseet begyndte det at blive mørkt, så jeg anbragte et knæklys på Christians rovest og tændte mit signallys, som har fået en fast plads på min rovests venstre side. Efterfølgende fortalte pigerne os, at de fra broen ved Vikingeskibsmuseet opdagede os på grund af det tydelige signallys halvvejs ude i fjorden. Så det signallys er vel godkendt.

Pigerne ventede på os ved udgangspunktet, så kajakkerne var hurtigt læsset og vi kunne køre hjem efter en fin lille aftentur på fjorden. Regnbygen kunne vi godt have undværet, men sådan er der jo så meget.

inderfjordRute: Fra Roskilde Vikingeskibsmuseum til Elleore og tilbage
Isætning:  55° 39.076′N 12° 4.949′Ø
Optagning: —”—
Distance roet: 8.95 km
Vejr: 17 grader. Vind 4 m/s fra NV. Sol, byger og senere mørkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.