McNett dykkerkniv

IMG_0805En kniv må man da have. Både til fleredagsture, hvor en kniv altid er nødvendig, men da også – og måske især – som sikkerhedsudstyr. Her kan en kniv være noget af det vigtigste for at hjælpe en ro-makker, der sidder fast i liner eller remme, eller hvis du er nødt til at skære et tov over under bugsering. Denne artikel tester en dykkerkniv fra McNett, der kaldes Saturna.

OBS: 15. februar 2014. På baggrund af manglende tilbagemelding fra McNett på en reklamation, kan KajakGal ikke anbefale at købe udstyr fra McNett. Det er åbenbart umuligt at komme i kontakt med firmaet.

Beskrivelse

Kniven er udført i rustfrit stål i kvalitet 420 og har et håndgreb i nylon. Kniven er 7,62 cm blad, der er skåret af i enden, så kniven ikke kan stikke. Desuden er der et fastgørelses-øje i håndtaget. Kniv og håndtag kan skilles ad, hvis kniven skal rengøres i dybden. Kniven kan i øvrigt fås i sort eller gul.

Skeden er lavet af nylon og har en krog, der kan fastgøre kniv og skede i et bælte eller en støvlekant. Krogen kan skrues af, hvis den ikke skal benyttes. Skeden kan også fastgøres med f.eks. strips, idet der er øjer til dette på skeden. Kniven er fastgjort med en særligt lås i toppen af skeden, der skal trykkes bagud, når kniven skal trækkes.

I brug

McKnivKniven kan anbringes mange steder, men i testen er den anbragt på forsiden af en vest far Kokatat, der hedder Maximus Prime. Den har en holder i højre side og giver mulighed for at trække kniven, også selvom man sidder i kajakken eller er i vandet.

Kniven trækkes let ud af skeden ved at brække den lidt indad mod holderen mens den trækkes. Det bevirker, at skedens holder springer ud af et hak i knivens håndtag. Modsat stikkes kniven ind i skeden og der trykkes til, indtil der lyder et lille klik. Kniven sider godt fast i skeden og falder ikke ud af sig selv. Heller ikke ved tryk på forsiden af kniven f.eks. under en selvredning. Desværre ruster de metalnitter, der samler over- og underdel af skeden.

Kniven er skarp fra fremstilleren af og har to skær. Et med alm. slibning og et med bølgeskær, der er særligt godt til at skære et tov eller en rem over. Desuden er bladet afkortet i enden, så der ikke er fare for at stikke sig på bladet. En god detalje.

Konklusion

mcnettknivKniven er udarbejdet til brug for dykkere og er derfor solid og går ikke så let i stykker. Den er også godt beskyttet i sin skede med alligevel let at trække, også med våde hænder eller med handsker på. En kniv er et stykke sikkerhedsudstyr, der altid bør medbringes på linje med en vest og en fløjte. McNetts Saturna kan anbefales for så vidt angår kniven, men på grund af skeden, der kan ruste i nitterne, bør du indtil videre vente med køb eller købe en anden kniv. En dykkerkniv bør ikke ruste ved kontakt med saltvand. KajakGal har den 4. december 2013 kontaktet McNett og venter på en tilbagemelding.

Pris

Købt til 140 dkr. i USA. I danske kajakbutikker er den set til 349 dkr. Husk at PostDanmark har en uforskammet stor håndteringsafgift, hvis kniven bestilles uden for EU.

3 thoughts on “McNett dykkerkniv

 • 15. februar 2014 kl. 10:03
  Permalink

  Stadig ikke et svar fra McNett. På den baggrund kan KajakGal ikke anbefale at købe udstyr fra McNett. Det er jo åbenbart umuligt at komme i kontakt med firmaet.

  Besvar
 • 15. december 2013 kl. 18:25
  Permalink

  Endnu ikke svar fra McNett, så jeg har skrevet igen til firmaet i USA. Se spørgsmålet herunder:

  Dear McNett

  I contacted you app. 14 days ago with a question regarding rusting sheaths. Unfortunately you have not responded yet.

  I run a Danish site which test equipment for water sports. We have acquired two of your knives for divers, the one named Saturna. Both shows rust in the rivets on the sheaths after few times use in salty water. With christmas coming up we are getting more and more questions regarding possible gifts for kayakers around Denmark. And diving knives are apparently very popular this christmas.

  Does McNett have any comments or recommendations to avoid rust on your diving knives?

  Regards
  Thomas Nielsen

  Besvar
 • 5. december 2013 kl. 16:25
  Permalink

  Jeg ser også frem til at læse kommentaren fra McNett.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.