Røde mikrofon til smartphone

Røde MicrophoneDet australske firma Røde har lavet en mikrofon til smartphone kaldet SmartLav, så man kan optage lyde og tale i en bedre kvalitet end i telefonens almindelig mikrofon. Røde kalder selv mikrofonen for en professionel lavalier mikrofon, der kan tilsluttes direkte til en iPhone og virker sammen med en app, som kan hentes i to versioner. En gratis med reducerede muligheder samt en app til 39 dkr, der også kan redigere lyde. Kan den så benyttes sammen med GoPro Videokameraet?

Beskrivelse

Mikrofonen kommer i en lille æske og indeholder mikrofon med skumhætte til at tage vindstøj, en klemme så mikrofonen kan fastgøres i for eksempel jakkens revers, samt en lille opbevaringspose. Ledningen på mikrofonen er ca. en meter lang og ender i et TRRS-stik, der passer i smartphoners hovedtelefonstik.

Røde SmartLav-1358971622-1280-1280Appen hentes på Appstore og fungerer sammen med Soundcloud, hvor lydene kan opbevares. Soundcloud ken benyttes gratis, hvis man ikke har de store behov. Ellers kan man betale for en større funktionalitet og mere plads. KajakGal har testet den gratis version.

I brug

Mikrofonen er meget nem i brug og en klar forbedring af lyden fra GoPro eller iPhones indbyggede mikrofon. App’en startes på smartphonen og der vælges kvalitet, hvorefter optagelsen kan startes. Når lydoptagelsen er færdig, kan man sende den via e-mail eller til Soundcloud, hvor det så kan hentes ned. Det fungerer fint, men der burde kunne vælges at sende flere lydfiler samtidigt, så man ikke skal sende hver enkelt. Desværre er mikrofonen ikke vandtæt, så den er ikke super vel-egnet i kajak, men kan godt klare lidt vandstænk. Det er vist mere telefonen, der behøver beskyttelse, men det er der da råd for. Se for eksempel dette etui til en iPhone.

Konklusion

Selvom Røde’s mikrofon SmartLav ikke er lavet til brug i kajak, kan den godt benyttes. Det kan anbefales at komme den i en lille pose og forsegle denne med elefant-tape – eller lade være med at rulle i kajakken, hvis mikrofonen benyttes. App’en fungerer OK, men der er plads til forbedringer. Lyden kan der imidlertid ikke udsættes noget på.

Set i danske butikker til 369 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.