Outwell strandstol

Det er jo ikke helt umuligt at gøre en kajaktur til lidt af en luksustur. Især er der mulighed for at forbedre forholdende under landgang. Her har jeg tidligere brugt en have-knæpude som siddepude. Jeg har også tænkt på en særlig stol, som anvender et liggeunderlag som pude. Men så skal man jo have liggeunderlaget med hver gang. Derfor var min interesse vakt, da et af medlemmerne fra Kajakhornsherred.dk fremviste en stol, der havde indbygget liggeunderlag og derfor var umiddelbart klar til brug. Den måtte testes.

Stolen laves af danske Outwell og er en strandstol. Men den kan vel godt bruges til en kajak…?

Beskrivelse

Strandstolen fås i tre farver – blå, grøn og rød – og er lavet i 100 % polyester. Når den er foldet sammen, har den en størrelse på 40*40*5 cm. I udslået størrelse fylder den 40*40*42 cm.  Den vejer ca. 800 gram og kan tilsyneladende holde til en person på op til 100 kg. KajakGal har testet den med en person på 93 kg 🙂

Når den skal slås op, løsner man et lille stykke burretape ved bærestropperne og skiller de to dele ad. To remme holder sæde og ryg i den ønskede position og stolen er klar til brug. Ryggens hældning kan justeres. Bag på rygstykket er en lille lomme, hvor du kan anbringe f.eks. et lille regnslag eller noget andet uundværligt.

Der følger også en bærerem med, så stolen kan slynges over skulderen. Den er monteret med to plastikkarabiner i to plastikøjer. Jeg har ikke brugt den og klipset den af. Jeg holder sjældent pause ret langt væk fra kajakken. Og så er det indbyggede håndtag nok.

I brug

Stolen er ganske enkelt at benytte og er faktisk ganske komfortabel. Sæde og ryg er ca. 5 cm tykke og føles bløde nok til at give lidt komfort i græs eller på sten. Samtidigt er laget tykt nok til at isolere lidt. Lommen på rygstykket rummer en pung eller endnu bedre: En foldekop, en spork og lidt servietter. Så er du klar, hvis der er pause og en eller anden skulle byde på kaffe og kage.

Selvom stolen kan slås sammen, fylder den lidt i kajakken. På en lille dagstur, hvor man ikke har det store med, kan den fint være et et pakrum. Den er fleksibel, så man kan godt bøje den lidt sammen, når den stuves væk. Er du på en fleredagestur, hvor du har liggeunderlag med, vil den nok være bedre med en model, der benytter liggeunderlaget som pude, idet stolen så fylder en del mindre. Jeg har ikke selv benyttet mig af tippet, men en enkelt fra Kajakhornsherred.dk havde stolen pakket i en sort skraldesæk og lagt i cockpittet under benene. Det er da en mulighed. Men så kan man forvente at rode med den, hvis man vælter og må ud af cockpittet.

Konklusion

En ganske fin – og billig – stol, der er let at have med på en dagstur i kajakken. Skal du på en længere tur, hvor du skal pakke en del i kajakken, ja, så fylder den nok for meget. Men hvor tit er du på en flerdagestur…?

Stolen kan anbefales og er i en tilpas kraftig udførelse til at blive brugt.

Set til 139 dkr. i danske netbutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.