Everest førstehjælpstaske

På en rotur er det vigtigt at have en førstehjælpstaske med. For hvordan vil du ellers hjælpe dig selv eller en makker, hvis en af jer kommer til skade i et område, hvor der ikke kan hentes hjælp – eller hvor skaden ikke er så stor, at det er nødvendigt at afbryde roturen. Siger blodvabel dig noget…?

Vigtigere end selve tasken er et førstehjælpskursus. Tag et sådant, hvis du ikke allerede har et. Mange firmaer tilbyder det til deres ansatte – ellers er der firmaer, der sælger kurser på ca. 6 timer til omkring 500 dkr. Kom igang!

Men hvad med udstyr, når kurset er taget? Ja, er du på kortere ture og i områder, hvor det er muligt at komme i kontakt med andre, så kan en lille taske godt udgøre din grundbeholdning af udstyr. KajakGal har set på en førstehjælpstaske fra Everest, der måske kan bruges.

Beskrivelse

Everest er så vidt jeg er oplyst, et mærke, der kun føres i Stadium, der er en svensk sportskæde med afdelinger i norden. Tasken fylder ikke så meget (15*10*6 cm) og vejer kun 200 gram. Tasken åbnes med en lynlås og afslører to rum i hver side af tasken. Her er førstehjælpsudstyret sat fast, så det ikke falder ud ved åbning. Alt sterilt udstyr er mærket med holdbarhedsdato.

Tasken indeholder følgende udstyr: Flere plastre, kompresbind, tape, en lille saks, en trykforbinding, to engangshandsker, en mundbeskytter og et par sterile servietter. Udstyr til ganske elementær brug for de små skader, som en rotur kan give. Ikke mere.

I brug

Jeg har heldigvis ikke haft brug for tasken under en rotur, men indholdet vurderes OK til en lille rotur i omgivelser, hvor der er mulighed for kontakt med andre mennesker og dermed få hjælp. Så på de små roture, også overnatningsture i f.eks. Danmark, er du nogenlunde dækket ind. Jeg ville dog gerne have set følgende udstyr i tasken:

  • Hovedpinepiller,
  • piller mod diarre og forstoppelse,
  • solbeskyttelsescreme,
  • læbebalsam og Aloe Vera mod solskoldning,
  • myggebalsam og
  • evt. søsygepiller – hvis du har det behov.

Men det kan du da heldigvis selv fylde efter. Brug nogle små plastikposer med lukke til hver af de forskellige piller og skriv indhold og udløbsdato på poserne. Husk at fylde efter, når du har brugt af forrådet.

Mundbeskyttelsen kan du tage ud. Den ser jeg ikke behov for. Det er sjældent at kajakroere spiser noget, der er så giftigt, at du må beskytte dig selv, hvis du skal yde førstehjælp på en makker. Saksen er ikke rustfri og bør kontrolleres jævnligt. Men det gælder selvfølgelig alt udstyret i tasken.

Konklusion

Tasken dækker førstehjælpsbehov for de helt små skader. Skal du på en længere tur eller en decideret ekspedition, skal du have en større og mere omfangsrig førstehjælpstaske med. Men ved lidt omtanke kan tasken fra Everest godt udgøre en førstehjælpstaske på de mest almindelige små roture eller små flerdagsture i områder, hvor udstyr kan suppleres op og anden hjælp kan tilkaldes på kort tid. Primært mangler hovedpinepiller og midler mod solen. Pak det i tasken og den virker bedre. Og husk at vand er en del af dit førstehjælpsudstyr!

Set til 80 dkr. i danske butikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.