OtterBox 2000 serien

IMG_1054Amerikanske OtterBox laver bokse til beskyttelse af mange slags udstyr. De laver også en serie af bokse til opbevaring af de ting, man medbringer på ture i naturen, herunder selvfølgelig i kajak.

KajakGal har testet en OtterBox fra 2000-serien, der har livstidsgaranti og er vandtæt til 33 meter. Det må da være noget til kajakturens smådele, der ikke kan tåle vand: MP3-afspilleren, telefonen, bilnøglerne, tegnedrengen og batterier til udstyret..? Eller hvad med madpakken eller din ikke-vandtætte GPS, uret og dele til dit GoPro-kamera?

Beskrivelse

Boksen i test hedder 2500 og er i klar polykarbonat (eller lexan). Den fås også i blå, gul og sort. Boksen består af en boks med ydre-målene 174*116*91 mm. Låget er fastgjort med et rustfrit hængsel og to plastik-låse, der holder låget presset ned mod boksen. I låget er en gummipakning, så samlingen er vandtæt. Der medfølger en kort strop, så boksen kan fastgøres og i selve boksen er der i hver side et øje til en rem, så boksen kan spændes fast – samtidigt med at låget fortsat kan åbnes. OtterBox giver livstidsgaranti på boksen, der vejer massive 356 gram.

I brug

IMG_1052Boksen er umulig at ødelægge. Den er konstrueret så solidt, at der skal en større katastrofe til, hvis den skal gå i stykker. Så hvad man kommer ind i boksen, er beskyttet mod vejr og vand. Det eneste, der kan gøre boksen utæt er ting, der kommer i klemme i gummipakningen i låget. Så sørg for at holde den ren for sand og lignende. Ved almindelig vedligeholdelse, så har du en boks for livstid.

Boksens soliditet kommer dog med en pris. Den er ret tung – ikke at det måske betyder det store for en kortere tur i kajakken, men ved dagsture, hvor vægt også skal overvejes, så skal man ikke bruge for mange bokse, hvis kajakken skal være let. Men boksen benyttes vel også typisk til smådele, der ikke tåler vand.

IMG_1055Desværre er boksen ikke helt klar i materialet. Det betyder, at man ikke kan have en alm. GPS i boksen og læse dennes skærm uden af åbne boksen. Den ene side af boksen er imidlertid lidt mere klar end de andre sider, så ved lidt opfindsomhed – og med en tilpas lille GPS, så kan det godt lade sig gøre at tyde GPS’ens skærm gennem boksen. Især hvis man ikke har for dårligt et syn.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at OtterBox’en er solid og kan beskytte dine værdier. Den burde dog være mere klar i lågets materiale, så en GPS kunne læses gennem denne uden at skulle åbne boksen. Har du ikke tænkt på at spænde boksen fast uden på kajakken, så der det nok ligemeget med gennemsigtigheden – for du kan godt se, hvad der er inden i boksen. Så uklar er den heller ikke. Kan anbefales! Du får ikke noget mere solidt.

Set til 139 dkr. i danske net-butikker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.