Orø Færge til Munkholm broen

24. april 2011

Dagens tur var med Kajakflokken Malik og gik fra Hammer Bakker, hvor den ene af Orø færgerne lægger til. Færgen er en kabelfærge og havde tilsynladende ret travlt, for den sejlede i pendulfart og med næsten fyldt vogndæk hver gang. Vejret var igen fantastisk og vel ankommet til parkeringspladsen kiggede jeg mig lidt omkring. Der er en shelter 200 meter fra stranden på en lille eng, så overnatning er muligt. Jeg kunne dog ikke se adgang til vand, men det er der måske ved færgen. Jeg nåede dog ikke at undersøge det nærmere.

Turen gik til Munkholmbroen, hvor der var pause. Vi var en 12-13 kajakker og lagde fra land lidt over klokken 1100. Jeg rundede lige kabelfærgen mod nord for at tage et par billeder. Denne gang uden Aquapac-posen, så billederne kunne blive gode. Posen er god at opbevare kameraet i, men jeg er ikke tilfreds med billedernes klarhed, hvis der fotograferes gennem posen. Du kan se min test af posen her.

Kajak-mobilet fra Malik i Frederikssund

Selvom vandet stadig er koldt, var dagens temperatur høj, og der gik ikke længe, før jeg følte mig som en trykkoger i tørdragten. Heldigvis transporterer mit skiundertøj, eller retteligere motorcykelundertøj, sveden væk fra kroppen, men når først undertøjet er vådt, så kan jeg mærke vand løbe på underarmene og også ned i fødderne. Det kan jeg ikke rigtigt gøre noget ved, men  jeg var da lidt misundelig på andre roere, der havde taget kortærmede dragter på – eller måske har dragter, der er mere åndbare.

Efter 10 kilometer var vi tæt på Munkholmbroen, der er fra 1952. Ved siden af broen lå Langtved Færgekro, men den brændte i 2009. Nu er der et ishus, der er i skarp konkurrence med et ishus på Holbæksiden. Det ishus er nemlig et populært mål for motorcykler, og der var da også en jævn strøm af motorcykler på broen, mens vi have pause umiddelbart på sydsiden af broen.

Ved broen var der dømt medbragt mad og kaffe-pause. Jeg tog et par billeder, så jeg kan bevise, at jeg har været der. Jeg fik et Malikmedlem til at lyne mig op, så jeg kunne krænge tørdragten lidt af. Det var bare dejligt. Jeg kunne ovenikøbet nå at få tørret mit undertøj lidt.

Turen tilbage til færgehavnen gik lidt mere rask end udturen, men der var også lidt medvind og bølgerne gik også i en mere gunstig retning. Hvor fjorden var bredest, var bølgerne 20-30 cm. høje, og man kunne enkelte gange fange en bølge og småsurfe lidt.

Tilbage ved færgen var der kun klargøring til transport tilbage. Jeg tabte iøvrigt mit GPS-ur, men havde på fornemmelsen, at det skete. Så en nærmere undersøgelse viste, at uret lå under forhjulet på bilen – uskadt. Heldigt at jeg så det – men underligt at jeg kunne tabe det bag bilen og at det så kunne rulle helt frem til forhjulet.

Rute: Orø Færgehavn – Munkholmbroen
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 19,53 km
Rotid:
Vejr: 15 grader. Vind 3 m/s fra SE. Klart vejr.

2 thoughts on “Orø Færge til Munkholm broen

 • 24. april 2011 kl. 18:23
  Permalink

  Det er godt nok en super side du har her Thomas- Flot:-), bestemt en side jeg vil vende tilbage til……. Håber du har fået lukket varmen ud og nyder resten af påsken.
  Venlig hilsener
  Mette

  Besvar
  • 24. april 2011 kl. 19:49
   Permalink

   Ja, puha. Det var en god tur, men lidt varm. Måske skulle jeg klippe nogle huller i den tørdragt….

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.