Jyllinge havn til Skuldelev Strand

22. april 2011

Efter en hård dags arbejde med at bryde gulv op, var det tid til at få lidt vand under kajakken. Jeg stod ud fra Jyllinge Fiskerihavn og satte kurs mod Skuldelev, hvor kaffen skulle nydes som for et par dage siden. Fordelen ved at ro ud fra Jyllinge var dels at vinden fra øst blev dæmpet, dels at de fleste bølger var enten i ryggen på vejen ud eller forfra på vejen hjem.

Det blæste dog lidt mere i starten end jeg havde regnet med, men ikke noget, der hindrede en rotur. Og på vejen tilbage var vinden løjet noget af.

Jeg roede langs den østlige bred og fandt en genvej hen over revet ved Toftegård, hvor der er et gammelt vrag. Det er faktisk muligt at sejle inden om vraget og vest om en større tør sten. Værd at bide mærke til, da man så undgår at konkurrere med større både om sejlrenden vest om vraget.

Vel ankommet til pylonerne roede jeg stik vest mod Skuldelev, hvor jeg gik i land og drak kaffe. Nogle cyklister havde tændt bål og skulle til at hygge sig. Det så vældig rart ud.

På vejen tilbage roede jeg mere direkte tilbage mod Toftehøjgård, inden om vraget og tilbage til udgangspunktet. Rigtig god tur – og jeg kunne ovenikøbet ro om kap med en sejlbåd. Jeg vandt, da den måtte følge sejlrenden, mens jeg skød genvej.

Rute: Jyllinge havn – Skuldelev Strand
Isætning: 55.751919, 12.101025 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 11,4 km
Rotid:
Vejr: 15 grader. Vind 6 m/s fra E. Klart vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.