North Water Paddle Britches pagajholder

PagajholderNorth Water laver en pagajholder til kajakken, som de kalder Paddle Britches. I mangel af et dansk ord – for pagajbukser giver vel ikke rigtig mening, selvom det ligner et par dværgebukser – så kalder jeg dimsen for en pagajholder. Holderen er opfundet af Chris Ladner, og North Water har forfinet den.

Pagajholderen er beregnet til at holde en delbar pagaj på dækket af kajakken, så du har en reservepagaj med. North Water lover, at holderen sikrer, at reservepagajen ikke ridser kajakken eller falder af i bølger og rul.

Beskrivelse

pagajbukserPagajholderen er lavet i nylon af condura 1000, hvilket er et slidstærkt materiale. Holderen fastgøres til dækslinerne og er designet, så åbningen, hvor pagajskaftet stikkes ind, holder sig åbent. Så er det nemt under roturen at bytte om på pagajer og holderen tømmer sig selvfølgelig for vand, hvis man ruller. I toppen af holderen er der et langt bånd med refleks syet på. Den er beregnet til at sætte et pagajblad i klemme, for eksempel den pagaj, du startede at ro med, men nu vil skifte ud. Remmen kan også benyttes til at holde en fiskestang midlertidigt – anfører North Water. Det er dog ikke testet.

I brug

Når holderen placeres på kajakken, skal en dæksline ind i øjerne i begge sider. På nogle kajakker betyder det, at der skal løsnes et par beslag. Til gengæld kan holderen ikke bare fjernes, og er herved sikret mod tyveri eller i at glide af.

Pagajens ender stikkes ind i holderens ben og bladet fikseres under en dæksline. Så sidder pagajen bare fast. På lidt længere kajakker skal der strækkes lidt for at nå pagajen, men det kan godt lade sig gøre. Det er lidt mere besværligt at komme en pagaj ind i holderen under roturen, men heldigvis er enderne på holderen lavet med et tykt bånd, der holder åbningerne åbne. Så det kan godt lade sig gøre – men træn lidt.

Holderen er ikke testet i surf – endnu – men test-kajakken har en tendens til at dykke ind i mindre bølger, og her har der ikke været problemer med, at pagajen flytter sig. Heller ikke rul har givet problemer (på grund af temperatur i vandet testet ved at vende kajakken et antal gange tæt på strand).

På tur

Konklusion

En smart og prisbillig opfindelse, der fungerer fint. Især er det smart, at man kan stikke en lang pagaj ind i holderen og herved fiksere den, mens man roder med et eller andet – f.eks. skifter pagaj.

Set til omkring 200 dkr. i danske netbutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.