Munkholm til Kirsebærholmen

18. juli 2012

Onsdagens rotur var med Kajakhornsherred og en rotur fra Munkholmbroen til Holbæk Golfklub, der er placeet på Kirsebærholmen ved Dragerup. Isætningsstedet har jeg ikke prøvet før. Det er lige nord for Munkholmbroen, hvor jeg kun har sat i syd for Munkholmbroen. Fordelen ved den nordlige isætning er, at man kan køre kajakken tættere til vandet. Ulemperne er, at bilen skal flyttes efterfølgende og at der så ikke ros under Munkholmbroen. I dag ville det sidste nu heller ikke være nemt, for der var utrolig mange fiskere på broen, og deres fiskeliner ville det nok ikke være så sjovt at ro ind i.

Ved stranden var der to fritidsfiskere i hver deres kajak. En oppustelig kajak og en rigtig sit-on-top kajak til jagt og fiskeri. Den oppustelige skal nok passe lidt på krogene, men det så da sjovt ud. Måske skulle man anbringe et beslag på kajakken, så man kan fiske under en rotur? Et oplagt “gør det selv”-projekt. Vi satte kajakkerne i vandet – fem i alt – og klokken 10, roede vi mod Minestationen som retningspunkt.

Vinden var lige i ansigtet og indledningsvist målt til 4 m/s ved Munkholmbroen. Men efter første pynt var rundet ved Bredetved Skydebane, var vinden kraftigere. Op mod 7 m/s vil jeg tro. Og her kom så et lille problem. Blev der skudt på skydebanen? Det kan undersøges på nettet hos Kajakhornsherred, der har en god kontakt. For skydebanen er ikke længere Hjemmeværnets, men er lagt under Artilleriskolen på Sjællands Odde. Og skydninger bliver kun meddelt i ugeavisen By og Land i den sidste uge før næste måneds skydeprogram. Så vi spejdede godt efter kuglen, der er oppe, når der skydes. Den var heldigvis nede, for ellers skal man langt uden om skydebanens afspærring. Efterfølgende har jeg læst på Kajakhornsherreds forum, at der slet ikke skydes i juli måned.

Efter skydebanen blev kursen lagt mod Søminestationen ved Bredetved. Det er et gammelt militært område fra 1883 (restaureret i 1997) for afprøvning af torpedoer til motortorpedobåde indtil 1940. Under krigen holdt Hitlerjugend til i bygningerne. Herefter har det været depot og nødkaserne for Holbæk Kaserne under de store indkaldelser lige efter krigen, men nu er området ejet af Roskilde Universitetscenter og benyttes til kursusejendom og marinbiologisk forskning. Oprindeligt hed den Torpedostationen ved Bramsnæsvig. 70.000 torpedoer er testet i tidens løb. En enkelt er forsvundet og er vist lidt sagnomspundet i dykkerkredse, fordi den aldrig er fundet.

Der var faktisk en grund til, at vi roede mod søminestationen. For de andre ville gerne have mig indviet i området ved at sidde over skrævs på den torpedo, der er udstillet på søminestationen. Jeg tog et billede af Erik, der også måtte ride en tur på torpedoen.

Når vi nu var i området, så ville Torben lige høste en geocache. Så vi gik på en lille skattejagt og fandt en cache ved stationen. Herefter var vi i kajakkerne igen og roede mod Kirsebærholmen, hvor frokosten skulle indtages. Det blev et længere ophold med mad, kaffe og kage, som Jacobs kone havde bagt. Den var helt fantastisk og tilpas snasket. Især Torben var interesseret i kagen og studerede den indgående 😉

I pausen så vi på golf, da vi sad ved starten af hul nummer 11. Der var faktisk ret mange på golfbanen og ved hul 11 skal bolden eller kuglen (?) skydes over en lille bugt. Nogle var ret gode selv om der var kraftig sidevind. Andre var, nå ja, ude at vaske deres golfbolde. Eller måske legede de skjul. For enkelte måtte rode lidt i det lange græs og siv ved strandbredden. Underholdende for os, men vi holdt os for gode til at kommentere de enkelte golfspillere. Vi kunne nok heller ikke gøre det bedre selv.

Tilbageturen var i medvind hele vejen, så det gik fremad næsten uden at bruge pagajen. Vi slog ingen hastighedsrekorder, men tog tilbageturen i et stræk. Fin, lille tur med Kajakhornsherred.

Rute: Munkholm til Kirsebærholmen
Isætning: 55°40’24.56″N, 11°48’48.83″Ø 
Optagning: —“—-
Distance roet: 15,79 km
Vejr: 19 grader. Vind 8 m/s fra SV. Klart vejr og solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.