Hiko Padler anorak

Hiko producerer udstyr til kajakbrug og også anorakker. Den testede model, Padler, hører til i den lidt billigere ende af skalaen. Og der er tilsyneladende sparet et ‘d’ i jakkens navn :-). Men opfylder den en kajakbrugers behov for en anorak? Vi får at se.

Beskrivelse

Hiko har lavet en anorak, der fortsat sælges i kajakbutikker, men tilsyneladende er udgået fra fabrikken. Den er i hvert tilfælde ikke omtalt på deres hjemmeside. Materialet er ret kraftigt og lidt stift nylon med en elastik i livet. Sømmene er tapede og der er neopren ved hals og håndled. Materialet er åndbart. Anorakken har ikke lommer eller andre specielt bemærkelsesværdige features, men har dog en kontrast-stribe i reflekterende stof på rygstykket og på ærmerne/brystet. Der medleveres et lille net, som anorakken kan opbevares i.

Bemærk: Der findes flere modeller i serien og enkelte af disse har bl.a. lommer.

I brug

Anorakken er nem at tage på og der er burretape ved hals og ærmegab, så anorakken kan tætnes. Stoffet er ret tykt og når man ror, er der en del lyd fra stoffet. Til gengæld er jakken tæt. Og måske lidt mere end tiltænkt, for den er ikke særligt åndbar. Selv på en gråvejrsdag med regnbyger, bliver man våd indefra. Og på en solskinsdag, selv i blæst, er den hurtigt for varm.

Men som regnjakke ved en kraftig, kortvarig byge er den ret god. Og på en dag, hvor det blæser lidt råkoldt, er den også ganske fortræffelig. Og på en flerdagstur er den velegnet til at tage på efter roturen, mens man roder rundt med telt og mad. Den kan godt erstatte en regnjakke på turen.

Konklusion

Hiko Padler anorak opfylder sit formål: At beskytte roeren mod en regnbyge eller en kold blæst. Der er dog en del lyd fra det kraftige stof og åndbarheden er så som så. Og hvis man ror i blæst, så arbejder rugbrødsmotoren jo noget. Og så er der nok ikke mange åndbare materialer, der kan klare at holde kroppen tør indenunder anorakken. I sådanne tilfælde anbefales det at have en svedtransporterende t-shirt under anorakken. Hiko’s anorak er godkendt til dens formål.

Pris ca. 600 dkr. i kajakbutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.