Møllekrog til Lyndby og retur

IMGP22887. januar 2015

Årets første rotur var med KajakHornsherred, der kunne stille med otte kajaknydere. Jeg skulle lige køre konen på arbejde, så jeg var forbi Brøndby inden turen gik mod Skibby. Jeg var fremme klokken 0950, men alle de andre var allerede på vandet. Så to sprang til og slæbte kajakken ned til vandkanten, mens jeg tog udstyr på. Tak for hjælpen, men næste gang må kajakken gerne placeres med fronten mod vandet 🙂

Turen gik mod syd og hurtigt fandt vi sammen to og to så der kunne tales. Vejret var fantastisk og der var kun svag modvind. Langs med vandkanten stod en del fiskehejrer. Der er ofte fiskehejre ved Møllekrogen, især på den østlige side, men i dag var der rigtigt mange hejrer – både med og uden småfisk i næbet. Måske har den indtil nu milde vinter uden is på fjorden gjort det nemmere at være fiskehejre?

IMGP2282

 

Vi mødte en enkelt kajakroer på fjorden, ellers havde vi den helt for os selv. Halvvejs mod Lyndby blev der høstet siv med en større maskine. Det var også så lavvandet, at maskinen kunne få rør med, der normalt står lidt fra land. Jeg har ført set maskinen i bunden af Borrevejle Vig, men måske er der høstet her? Målet med turen var Lyndby havn, så jeg var da lige inde og runde selve havnen. Men vi roede straks videre, da det “gule hus” var frokoststed. Her er der bænke og borde – og en plads i solen.

IMGP2283 IMGP2285 IMGP2287 IMGP2284

Frokosten blev indtaget og Palle gav kage, da han er blevet farfar til en lille pige. Det var en ganske fin smørkage – og så rigelig, at der var mulighed for kage efter roturen. Men ikke for mig, for jeg havde en aftale om at hente min kone igen, så jeg gjorde klar til at ro tilbage, mens resten gik en lille tur.

Jeg satte lidt fart på turen tilbage og kan se på min GPS, at jeg roede dobbelt så hurtigt tilbage som på udturen. Ikke dårligt – men der var også lidt medvind. Tilbage ved Møllekrogen fik jeg læsset kajakken på bilen, og jeg nåede at hente min kone. Bilen fik dog defekt på vejen hjem, så Falck kom forbi med et fejeblad. Så skulle der lejes erstatningsbil – det blev en lang dag….

Rute: Møllekrog – Lyndby og retur
Isætning:  55° 44.353′N, 11° 59.512′Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 17,90km
Vejr: 2 grader. Vind 3 m/s fra S. Mest solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.