Jungedal og Jægerspris

IMGP226728. december 2014

Nok årets sidste kajaktur, men også en af de flotteste i fineste solskin, let frost, vindstille og ikke mindst: I selskab med Kristian og to legesyge sæler.

Vi havde aftalt at mødes klokken 0930, men jeg kørte nu hjemmefra i god tid – og kørte da også forkert og endte ved Kyndby-værket. Men 2-300 meter tilbage skulle jeg havde været drejet til højre og kørt gennem skoven. Den fejl lavede jeg vist også sidst. Efter 10 minutters venten kom Kristian, og vi kunne gøre klar til en tur. Vi var de enste kajakroere, men der var en Mopa skydepram, der også skulle i vandet. Det er jo havjagttid, og vi hørte da også skud hele dagen.

IMGP2281

Vi roede lidt mod vest ind i bugten syd for Jægerspris Skydeterræn og forbi strandhytterne, som er nogle ganske små badehytter, der engang tilhørte Kyndbyværket. Her begyndte vi så småt at skrå over mod sydkanten af skydeterrænet. Vejret var utroligt smukt med masser af sol. Ved sydkanten af skydeterrænet, der ikke var i brug i dag, fik vi følgeskab af først en og senere to sæler. Den ene holdt afstand, men den anden var mere nysgerrig og lavede lidt opvisning som en anden delfin ved at springe næsten op over vandet og dykke ned. Helt tæt på kom den dog ikke, men til gengæld fulgte begge sæler os på vej helt op til sprængningsterrænet midt i skydeterrænet.

IMGP2273 IMGP2276 IMGP2272 IMGP2279

Ved sprængningsterrænet kom vi i tvivl om der alligevel blev skudt fra terrænet. Vi havde jo hørt skud, og der var et kraftigt lys inde på stranden. Derfor roede vi straks tæt ind på kysten, men heldigvis var det bare solen, der spejlede sig i et skilt. Vi havde jo også kontrolleret skydetiderne, så er var intet galt. Sælerne gad ikke svømme så tæt på land, så de forsvandt – og vi så dem ikke igen.

IMGP2271

Vi roede op til nordkanten af skydeterrænet og gik i land ved udkigsposten. Her spiste vi frokost og benyttede den bænk og det lille bord, der står foran hytten. Bænken var lidt frostbelagt, men så er det jo fint, at jeg har et lille isolerende sæde, jeg kan slå ud. Jeg fik også min vest og spray af og tog min dunjakke på. Så kunne maden nydes i solskin og i varme.

Efter middagspausen stod den på en retur-roning. Det var blæst en lille smule op, men det løjede hurtigt af igen, så hjemturen var også i mere eller mindre vindstille. Men vi blev flugt på vej af et omslag i vejret, for skyer kom ind fra nord og der er også lovet både blæst og sne i løbet af natten. Vi måtte imidlertid stadig affinde os med solen og monterede solbriller.

IMGP2265

Tilbage ved udgangspunktet kunne vi pakke kajakkerne sammen. Præcis 21 kilometer viste min GPS. Rart at være tilbage i kajakken og jeg havde ikke problemer med hverken ben eller hofter. Jeg er vist fit for fight i kajakken og er klar til flere togter i det nye år.

Jungedal til Jægerspris Skydeterræns nordkant og retur
Isætning:   55° 48.924’N″ 11° 53.636’Ø
Optagning: —”—
Distance roet: 21,00 km
Vejr: -5 grader. Vind 3 m/s fra SØ. Solskin 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.