Københavns havn i mørke

IMGP230531. januar 2015

Et kajaktogt i både dagslys og mørke i Københavns havn sammen med 7 andre kajakroere! Vi satte ud fra Kajak Republic over for Holmens Kirke, hvor der er indrettet både flydende sandstrand, kajakramper, sauna, bad og omklædning samt ikke mindst en lille restaurant under vejen til Amager. Eneste problem er at parkere bilen. Man kan ganske vist læsse kajakken af på stedet, men bilen må så køres over til parkeringspladserne ved Nationalbanken eller bag Børsen. Og det er jo til horrible parkeringsafgifter. Jeg betalte over 30 kroner for to timers parkering – efter klokken 1700 er det gratis om lørdagen.

IMGP2298 IMGP2297

Men vi kom i vandet på trods af parkeringspolemikken og 8 kajakker stod ud efter et lille skippermøde med rute og samlingssteder, hvor Dorthe ville fortælle lidt om det sted, vi gjorde holdt.

IMGP2299

Første stop var ved Nyhavn, hvor Dorthe fortalet om havnens tilblivelse. Derefter roede vi ned i bunden for at se på ankeret, der er et mindesmærke for de danske søfolk, der døde under 2. Verdenskrig. Herefter gik turen tilbage til skuespilshuset og videre til den Lille Havfrue. Her tog vi lidt billeder, inden vi roede videre og ind i det havnebassin, der ligger bag Midtermolen ved Langelinje. Her er der nemlig placeret en alternativ udgave af havfruen, der ser spøjs ud.

IMGP2302 IMGP2301 IMGP2304 IMGP2303

Nu var mørket ved at falde på, så vi tændte vores lys og roede tværs over havnen og over til den gamle B&W-grund. Vi roede mod Nyholm og passerede fregatten Peder Skram og skød genvej over det militære område. Det må man eller ikke, men jeg har da et id-kort, der burde give tilladelse – og vi holdt øje med hjemmeværnskutteren, der vel er på beredskab, og derfor kan sejle ud med kort varsel. Herefter roede vi ind forbi kanonbådsskurene og videre helt ned i bunden af området, hvor der er lavet en overbæring over broen til Holmen. Vi bar kajakkerne over til Christianshavns kanal, men holdt en pause, inden vi roede videre. Dorthe havde bagt en blåbærkage, der smagte fantastisk med lidt kaffe til.

IMGP2311 IMGP2310

Så stod det på rotur ind i Christianshavns Kanal, hvor der jo netop er færdiggjort en gangbro. Den roede vi under og nød mørketuren forbi de forskellige broer i kanalen. Ved Børnehusbroen ved Lagkagehuset gjorde vi igen holdt og fik historien om de kummerlige forhold, som børnene i børnehuset var udsat for i 1600-tallet. 50% døde, 20 % stak af og de sidste levede under forfærdelige forhold med at lave uniformsdele til flåden. Uha.

Ved mundingen af Christianshavns kanal roede vi over havnen til det Kongelige Bibliotek og fik en lille fræk historie om en oplevelse, hvor nogle kajakroere havde forstyrret nogle elskende på det hotelskib, der ligger ved det Danske Sukkerfabrikkers tidligere bygninger. De elskende havde vist ikke regnet med trafik i havnen en tidlig aften. De tog fejl.

IMGP2313

Vi roede ind i kanalen rundt om Christiansborg og kiggede på de mange smukke bygninger og fortsatte ind i den overdækkede kanal, hvor der bygges en ny metrostation ved Gammelstrand. Efter et kort ophold ved statuerne i vandet, Agnete og havmanden, var turen ved at være forbi. Vi var tilbage ved Kajak Republic. Bilerne blev hentet, kajakkerne læsset og så blev der klædt om til middag. En tre-retters menu i restauranten. Fantastisk – og masser af gode historier blev fortalt.

Rute: Københavns havn rundt
Isætning:    55° 40.523’N  12° 35.205’Ø (Kayak Republic)
Optagning: —”—
Distance roet:  12,2 km
Vejr: 2 grader. Vind 5-6 m/s fra W. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.