Skallehavn til Skuldelev

20. april 2011

Igen en tur med Kajakflokken Malik. Vi var 7 kajakker. Nogle gemmer måske kræfterne til flokkens 40 km. tur i morgen.

Denne gang roede jeg efter en dag med støv fra ombygning af soveværelset. Der skulle slibes og hakkes ud til kontakter. Jeg brugte bl.a. slibeskiven, jeg har købt til at lave pagajer med. Den er jo oprindeligt beregnet til at slibe i gasbeton. Og jeg skal da lover for, at den tager fat. Men det støver så meget, at efter et par minutter kan jeg ikke se fra den ene ende af soveværelset til den anden.

Landgang og klargøring til kaffe

Så er det da godt, at vejret er til at komme ud og ro i. Og en lille aftentur i det høje solskin og næsten vindstille er en lise for sjælen. Jeg kunne lige nå at møde op ved Skallehavn efter at have hentet byggemateriale i Glostrup og sende Christian til computerparty hos en kammerat. Flokken sejlede fra Skallehavn klokken 1800 og satte i roligt tempo kursen mod Skuldelev Strand, der er et andet startsted for kajakflokken. Så nu fik jeg da set det.

Tempoet på turen var meget rolig og hyggelig, men der var også et par sæsonstartere med. Vel ankommet til Skuldelev Strand blev der gjort klar til medbragt kaffe. Vi blev på stranden en halv times tid inden vi roede retur.

Udspring forbudt? Ja, forhåbentligt. Der er kun 5 cm dybt...?

Skuldelev Strand er iøvrigt et dejligt sted. Der er en enkelt shelter på en større græsplæne med to store grills. Også toilet og rindende vand er der også i området. Faktisk er området ret ideelt for en to-dages tur med overnatning fra Roskilde. Især da shelteren ikke er oplyst på kommunernes “Fjordstien”. Så den er ikke så besøgt som den officielle shelter, der ligger ved søen oppe bag ved Skuldelev. Jeg har selvfølgelig lagret adressen til senere brug.

Glimrede ved at plaske i vandet ved ankomst tilbage til Skallehavn. Mit ben sov, og da jeg steg ud, ville det ikke bære mig. Pga. tørdragten bliv dog kun min stolthed våd….

Rute: Skallehavn til Skuldelev Strand
Isætning: 55°49’4.53″N, 12° 3’58.24″Ø (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 6,63 km
Rotid:
Vejr: 16 grader. Vind 3-4 m/s fra N. Klart vejr med sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.