Hammer Bakke til Kyndby Huse

IMGP20475. marts 2014

Heldigvis har der været en del muligheder for at ro kajak her i vinteren og denne onsdag skulle da heller ikke være spildt. Så jeg roede en onsdagstur med KajakHornsherred idet jeg heldigvis er godt med på universitetet. Jeg fik afleveret en opgave i weekenden om Soviet i Afghanistan, så jeg nu kan udarbejde et foredrag om afvæbning og reintegrering af oprørsstyrker. Men kajakken skal jo også passes!

Dagens tur udgik ved kabelfærgen ved Hammer Bakke og gik mod nord til Kyndbyværket. Vi var i alt 10 kajakker, så det var jo en fin forsamling. Inden isætningen fik jeg lige brokket mig til Ole over hans manglende kort over Lillebælt fra Fredericia til Kolding og Fænø på hans tur-CD. Her planlægger jeg nemlig en forårstur til. Men den fejl vil Ole hurtigt rette op på, så mon ikke jeg kan komme afsted med nogle søkort? Ole havde også lidt elastikline med, som jeg kan bruge til en GPS-holder.

IMGP2031

Vi roede kystnært mod Sømer Skov, men det var meget lavvande i dag, så ved revet ud fra Sømer Skov måtte vi ro uden om. Revet består af nogle få øer og en masse sten. Særligt på nordsiden er der mange store sten. Næsten som en sten-have. Over på Orø er der et tilsvarende rev, så mon ikke det er nogle små-øer, som er forsvundet og har efterladt sten. De er i hvert fald bege steder ret koncentreret og vender mod nord ud i Isefjorden.

IMGP2039

Ved nordkanten af revet roede vi ind i stenhaven. Men det er med tungen i munden, at man begiver sig derind. For der er en masse sten, der ikke bryder vandkanten og bare venter på at skrabe gelcote. Jeg fik da også lige kontakt med en enkelt sten, men heldigvis ikke noget alvorligt. Efter passage af stenhaven roede vi over til Kyndbyværket, hvor der er en sandstrand lige syd for værket. Her havde en del fiskere også indfundet sig.

IMGP2047

Vi landede på en sandbanke og måtte lige vade – eller ro lidt mere efter banken for at komme helt ind til land. Jeg var klar med kameraet for at tage sjove billeder af roere, der faldt, men alle klarede det i fin stil. Desværre for underholdningsværdien.

IMGP2043

På stranden gik vi lidt op i bakkerne for at spise frokost. I dag var der ingen kage med, så det blev ved de mere sunde klemmer og en kop kaffe. Enkelte havde dog medbragt suppe i deres termokander. Det så spændende ud, så det må prøves en dag.

IMGP2045 Efter en lille gåtur langs stranden, hvor kommunen har retableret en sti efter stormen Bodil i december, indtog vi kajakkerne igen for at ro tilbage. Turen tilbage gik næsten af samme rute, men jeg roede dog ikke gennem stenhaven denne gang og tog turen udenom. Ikke meget længere, men dog noget mere sikker. Alligevel var der en del store sten under overfladen, men dem kunne jeg ro over uden at gå på grund.

Næsten tilbage ved udgangspunktet så jeg noget spændende i vandet. Jeg har set det før, men bare glemt det. Det er en kilde, der bobler op i vandet 100 meget fra kysten. Der står en veritabel vandboble op i overfladen og da der ikke er bebyggelse inden på kysten, kan det ikke vare et udløb. Det ses lettest, når der ikke er store bølger. Men spændende er det.

IMGP2048

En god dag på havet – og vejret var slet ikke så koldt. Og nu går det åbenbart mod bedre (varmere) tider, så weekenden ser fornuftig ud. Måske skulle man ……?

turRute: Hammer Bakke – Kyndby Huse og retur
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 17,98 km
Vejr: 7 grader. Vind 4 m/s fra SW. Overskyet.

2 thoughts on “Hammer Bakke til Kyndby Huse

 • 6. marts 2014 kl. 07:37
  Permalink

  Velkommen til en tur på Lillebælt.
  Tom Hansen
  Kajakklubben Strømmen

  Besvar
  • 6. marts 2014 kl. 09:34
   Permalink

   Mange tak. Det er jo et fint lille farvand og jeg regner da med at runde Fænø Kalv med et par ture i området.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.