Bunden af Roskilde Fjord

21. august 2010

Vores nyindkøbte kajakker skulle døbes og testes. Derfor kørte Christian og jeg til Snekken ved Roskilde Havn, hvor der er en lille flydebro (den vinterbaderne benytter). Selve søsætningen er lidt problematisk, så jeg forudser ikke at benytte den bro så ofte. Der er langt ned fra selve havnen til broen, så det er nemmest at lægge kajakkerne på kanten og så fra selve broen løfte dem i vandet. Bilen kan let placeres på parkeringspladsen ved Vikingeskibsmuseet.

Sejlturen forløb uden problemer. Og Christian nød turen ud gennem havnen, forbi Vikingeskibsmuseet og op til Vigen Camping langs Frederiksborgvej. Jeg fik lidt problemer med sovende ben – dog ikke værre end at jeg kunne nyde turen. Jeg kommer nok til at justere pedalerne i kajakken. Eller se på sædets placering.

Vi sejlede forbi et par bøjer og jeg lokkede Christian til at sejle lidt længere, end han havde tænkt sig. Fantastisk tur i de nye kajakker der opførte sig som forventet. Christian brugte sit ror hele vejen, mens jeg lod ror være ror og testede finnen lidt. Der var dog kun en svagere vind, så afdriften af kajakken var lille. Jeg loggede turen med mit GPS løbeur fra Garmin, og det fungerede fint. Jeg skal dog huske at låse ringen, da jeg ellers betjener uret ubevist. Måske er det saltvandet, der slutter kontakt og skifter menu… Uret er dog vandtæt, så det fungerer rigtigt fint.

Da Christian var ved at blive lidt træt, sejlede vi mere direkte tilbage til Roskilde Havn. Vi byttede pagaj på turen, da min er lidt længere end Christians. Det fungerede bedre, så selvom hans pagaj passer til hans størrelse, så må vi jo bytte den til en længere, når han føler bedre for det.

God introtur for Christian!

Rute: Roskilde Havn – Veddelev Strand – Roskilde Havn
Isætning: 55.649971, 12.078226 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 4,92 km.
Rotid: 1 time
Vejr: 22 grader. Vind 3-4 m/s fra W. Klart vejr med sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.