Herslev Strand

27. august 2010

Som led i vores udforskning af mulighederne for spændende turer i Roskilde Fjord, satte vi Christians og min kajak i vandet ved Herslev Strand for at undersøge nyt, ukendt terræn. Vi blev på fornem vis kørt til stranden og fik en aftale om afhentning efter dagens strabadser. Kan det være bedre?

Vejret var fremragende, så vi satte kurs mod NW-siden af Borgnæs Halvøen. Det var min plan at stikke kajakspidsen ud i selve Roskilde Fjord med Lejre Vig bag os og måske tage nogle gode billeder af turen. På vejen mod mundingen af Lejre Vig sejlede vi lige rundt om et sommerhus. Det er monteret på et pontonelement og må være fantastisk at bo i over sommeren, hvis det ikke blæser for meget. Det ligger ofte lige nord for Herslev Strand og kan tilsyneladende flyttes med en påhængsmotor. Sjovt, men må være lidt besværligt. Mon ikke den benyttes som klubhus for dykkere…?

For ikke at køre Christian træt, opgav vi at se mundingen på Lejre Vig, så vi roede med retning mod Sæby Kirke på den anden side af vigen i stedet for. Vel ankommet på den anden side, sejlede vi mod Langøen, hvor vi gik i land og holdt en lille pause. Det er lige det, som Christian forstår ved en kajaktur. Så det må vi forfølge – spændende mål og pauser med lidt hygge. Fin lille pause, hvor Christian skrev sit navn i sandet. Om vi så ejer øen er lidt uvis. Der stod ikke andre navne, så den skulle være godt nok? Jeg var iøvrigt lidt nonchelant under udstigningen og betalte den ultimative pris: Jeg faldt i vandet på 20 cm. vand. Flovt – og sjovt (syntes Christian). Jeg skammede mig lidt og slog det hen med store bølger (der var ingen!), sovende ben og en sten, der pludselig dukkede op og truede med at ridse kajakken. Christian grinede bare.

Herefter sejlede vi mod syd for at komme rundt om Langø. Vi opdagede et stenrev S for øen og sejlede yderligere mod syd, før vi tog kurs mod Herslev Strand igen. Jeg må hellere anskaffe nogle søkort, så jeg kan se dybder. Det kunne jeg godt have brugt syd om Langø.

Som vi nærmede os stranden kunne vi se en modtagelseskommitte. Vores transport var ankommet og var klar til at hente os. Verdensklasse! Min nye neopren t-shirt passede iøvrigt fint. Jeg købte den hos http://www.kajak.dk i Herlev for et par dage siden. Se test af samme her.

 

Rute: Herslev Strand og rundt om øerne ved Herslev
Isætning: 55.677719, 11.985835 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 5,73 km
Rotid
Vejr: 17 grader. Vind 3-4 m/s fra NE. Klart vejr med sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.