Bunden af Holbæk Fjord rundt

IMGP21426. juli 2014

Sammen med fem andre kajakker fra Kajakflokken Malik var søndagens tur ved Holbæk, hvor vi satte i ved Holbæk Marina. Jeg forestillede mig en tur til marsmanden ved Orø’s vestkant og eventuel pause ved Hønsehals Skov, men det blev til en ganske fin tur rundt i bunden af Holbæk Fjord. Den er nu ret lavbundet, så det var ikke de store hastigheder, kajakkerne nåede op på. Men så kunne vi jo nyde turen i stedet.

Vi roede først tværs over Fjorden til Tuse Næs, hvorefter vi roede langs næsset indtil Hørby Havn, hvor vi holdt en lille pause. Jeg benyttede muligheden for at bade lidt, når det nu var så varmt. Vandet var 19-20 grader, så der var ikke meget at betænke sig på.

IMGP2144

Efter en kop kaffe roede vi videre ind i bunden af fjorden inden vi krydsede over til Holbæksiden igen. Vi holdt en kort pause på vandet, hvor en slikpose blev sendt rundt i kajakflåden. Så roede vi over til den tyrkiske badeanstalt, hvor vi holdt pause. Nogle valgte at se nærmere på badeanstalten, men jeg og en anden blev tilbage og så på en råge, der hakkede hul i en skraldespand for at få mad. Den svinede noget.

IMGP2146

Tilbage i kajakkerne roede vi til Jensens Bøfhus, der har vel nok butikkædens flotteste butik og udsigt i en bygning på pæle i fjorden. Terrassen var fyldt op, så indtjeningen er nok fin i disse dage. Så gik turen ind i de forskellige havnebassiner i Holbæk, herunder den nye havnestrand ved den gamle industrihavn. Vi fik også lige set kajakbutikken ved havnen – udefra, da der var lukket. Den ser fin ud og har egen lille bro.

IMGP2148

Det sidste stykke tilbage var i medvind, der dog ikke var så kraftig, men lidt har jo også ret. Jeg pakkede hurtigt sammen og ønskede de andre god weekend, for jeg skulle hjem for at køre pigerne på stranden ved Herslev. Så det blev til dagens anden dukkert. Bare jeg nu ikke får gæller…

Rute: Rundt i Holbæk Fjord
Isætning:   55° 43.333’N  11° 45.393’Ø
Optagning: —”—
Distance roet:  15,2 km
Vejr: 25 grader. Vind 3-4 m/s fra W. Sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.