Fort Myers Beach i Florida

image26. juli 2014

Endelig blev det tid til en lille kajaktur her i Florida. Det er jo lidt ude af sæsonen i Florida, der er i foråret, men mange udlejer sit-on-top kajakker hele året. Vejret kan dog blive en udfordring. Således også i dag, hvor en stormfront er på vej mod Fort Myers med både lyn og regn. Og da en blev dræbt her i området forleden, er det ikke for sjov, når det tordner. Så formiddagen var sagen inden stormfronten skulle komme over middag. Det første sted havde ikke flere ledige kajakker, men efter lidt kørsel lykkedes det at finde en udlejer, der havde helt nye ener-kajakker i plastik, noget korte, men desto mere manøvrebare. Og til $15 pr. kajak inklusiv vest og pagaj for en halv dag! var prisen jo til at overse. Det er dog dyrere i højsæsonen! Vi lejede hos Marina Mikes Boat Club and Rentals ved Fort Myers Beach.

image

Efter at have udfyldt de sædvanlige papirer med “på eget ansvar” og “jeg kan ikke stævne kajakudlejeren” fik vi udleveret helt nye veste med formodning om, at de skulle medbringes, men ikke nødvendigvis bæres, søsatte vi kajakkerne ved en lille bro. Vi beholdt vestene på hele turen – det siger jo sig selv.

image

Billederne er iøvrigt taget med min telefon i en vandtæt pose, så bær over med kvaliteten.

Turen var ikke så lang, kun 3 1/2 kilometer på grund af det kommende uvejr og Rikke kunne heller ikke ro længere, men det blev da til passage under en lav bro, roning i mangrovesumpen og lidt naturliv i form af springene fisk, hejrer og pelikaner.

Er du i Florida, må du ikke snyde dig selv for en kajaktur i mangrovetræernes skygge.

Rute: Metanzas Pass (Hurricane Pass og ind i Hurricane Bay)
Isætning:  26° 28.081’N  81° 57.076’V
Optagning: —”—
Distance roet: 3,25 km
Vejr: 32 grader. Vind 3 m/s fra øst, men stigende. Sol men efterhånden mere overskyet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.