Reed Cockpit dækken

For at undgå vand, blade og dyr i kajakken når den opbevares, har jeg købt et par dækkener eller sprays fra Reed. Fordelen ved et sådant spray er at kajakken holdes tør og ren i cockpittet, hvilket forhåbentlig sparer rengøring. Desuden sikrer det kajakken mod frostsprængninger, hvis den opbevares udendørs om vinteren, da der ikke kommer vand i cockpittet, der senere kan fryse og skade glasfiberen. Som yderligere bonus, så vil sprayet hindre, at der er så meget turbulens ned i kajakkens cockpit under transport på bilens tag. Det sænker støjen og sparer (måske) benzin.

Jeg har nu testet Reeds spray både under opbevaring og under transport. Og det virker fint. Støjen under transport er tydeligt lavere – omend jeg ikke umiddelbart kan se en benzinbesparelse. Det vil krævet et forsøg under en længere tur og en gentagelse uden sprayet. Så jeg lader det blive ved støjsænkningen.

Anvendelse

Reeds spray er formsyet efter cockpittet og ligner et alm. spray uden mandehul. Sprayet er fleksibelt og ligger stramt til. Det er dog ikke muligt at bære kajakken med sprayet på, hvis man kun er een person. Så må sprayet tages af for så at blive monteret, når kajakken er på sin plads. Skal den transporteres på taget af en bil og man kun er een til at laste kajakken, så er man – afhængig af tagbøjlesystem og kræfter – sandsynligvis nødt til først at montere sprayet, når kajakken er lagt på tagbøjlerne. Men så er det godt, at Reeds spray er lavet i aquatherm, der er meget fleksibelt. Som på et alm. spray fastgøres det først i cockpitkantens bagende og trækkes så i stroppen over cockpittets forkant. Herefter trækkes siderne ud over falsen på cockpittet. Færdig.

For at sikre sprayet mod at blæse af (det er nok ikke nødvendigt, men sikker er sikker) bruger jeg pakremmen, der spænder kajakken fast til tagbagagebæreren, til at sikre sprayet. Jeg fører en af remmene gennem stroppens øje. Det fungerer uden problemer, og jeg har ikke mistet sprayet endnu under transport.

Til ca. 215 kroner + forsendelse er det helt sikkert pengene værd. Især da sprays lavet af nylon, der er langt mindre fleksibelt, koster 200-300 kroner i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.