Herslev Strand – Sælsten

31. oktober 2010

Dagens mål: Sælstenen i Lejre Vig. Fantastisk vejr, helt stille og hav(fjord)blik. Også en god mulighed for at teste kajakken uden ryglæn. Og hvilken forskel! Jeg roede afsted med 9-10 kilometer i timen eller 4-5 sømil i timen, vælg selv. Og jeg fik ingen sovende ben! Fantastisk at en så lille ændring i kajakken kan have en så stor betydning.

Jeg roede ind i Lejre Vig og forbi turistbåden, der ligger for svaj. Sjovt at se en københavnsk turistbåd med både fadølsanlæg og Webergrill i fjorden. Målet var sælstenen i Lejre Vig, idet jeg havde hørt, at der skulle være en lille figur af en sæl. Det var der nu ikke, men jeg fik da skræmt en flok måger… En gruppe turkajakker fra Herslev var også ude, men de var tilsyneladende ikke interesseret i at hilse. Jeg er jo også en paria. Havkajak! Tsss!

Da jeg sejlede tilbage var der en anden havkajak, der skulle ud fra stranden ved Herslev. Det var en grønlænderkajak og helt i sort (kulfiber?). En fantastisk weekend på fjorden.

Rute: Herslev Strand og kant af Lejre Vig
Isætning: 55.677719, 11.985835 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 10,35 km
Rotid
Vejr: 10 grader. Vind 0-1 m/s fra S. Let dis.

2 thoughts on “Herslev Strand – Sælsten

 • 4. marts 2011 kl. 10:43
  Permalink

  Hvad gjorde for at slippe for sovende højreben? Det har jeg også problemer med

  Besvar
  • 4. marts 2011 kl. 11:39
   Permalink

   Hej Søren.

   Jeg tror, at mange kajakroere lider lidt af sovende ben. Derfor har jeg udarbejdet denne artikel: http://www.kajakgal.dk/?p=711
   Hvis du ikke har et fysisk problem (altså en sygdom), så er der flere ting, du kan gøre:
   – Varme op før roningen.
   – Bevæge benene bevist under roningen.
   – Justere på fodhvilere og/eller ryglæn.
   – Bruge et lidt højere siddeunderlag, så benvinklen ændres.

   God fornøjelse med at finde din bedste stilling.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.