Værkstedsovertræk

Du kender sikkert til, at dit tøj er lidt vådt efter roturen – men gider du skifte? Eller måske er underbukserne blevet våde og du har ikke mulighed for at skifte. Nu står du så der og tænker på, om bilens sæde mon har godt af saltvand.

Det har det ikke, og du kan let sætte skjolder, der kræver en rensning for at få den fjernet. Jeg har derfor testet et gement værkstedsovertræk for at se, om det kunne afhjælpe “problemet”.

Beskrivelse

Værkstedsovertrækket er lavet af sort kunstlæder og passer til de fleste bilsæder. Det har et overslag i toppen, så det kan krænges ud over nakkestøtten. Langs siderne og i sædets forkant er der ligeledes flapper, så sæde- og rygkant beskyttes. Der er ikke øjer eller stropper til yderligere fastgørelse. Tilsyneladende er overtrækket fremstillet i Kina af et firma, der hedder Raze. Jeg har dog ikke kunnet finde det.

I brug

Overtrækket kan opbevares i den medfølgende plasticpose og krænges let ud over sædet. Desværre kan det ikke fastgøres med en rem i overgangen mellem ryglæn og sæde. Det ville ellers have sikret, at overtrækket sad lidt bedre fast og ikke kørte rundt på sædet, når man bevæger sig. Fra nyt lugter sædet kraftigt af plastic, så det er en fordel at have tændt for bilens blæser, når overtrækket benyttes. Specielt på en varm dag. Men lugten aftager noget med tiden.

Heldigvis er sædet tæt, så fugtighed trænger ikke igennem. Du kan dog ikke regne med at sætte dig ind i bilen med en totalt gennemvædet våddragt, da vandet fra dragten kan løbe på overtrækket og videre ned i vognbunden. Men almindelig fugtighed og også lidt mere end det går fint an.

I den kolde tid, er overtrækket ikke så nemt at arbejde med. Det bliver ret stift i kulden, men det går da an at få det på sædet.

Konklusion

Som beskyttelse af bilsædet fungerer overtrækket fint. Eneste ulempe er lugten, når overtrækket er nyt. Jeg kunne dog godt ønske mig en ekstra snor, gerne af elastik, til at fastgøre overtrækket bedre, men skal dog bemærke, at det så tager lidt længere tid af montere overtrækket – og jeg har ikke haft de store problemer med at overtrækket forskyder sig under kørsel.

Set hos T. Hansen til 99 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.