Tur til Østby Havn

13. maj 2012

Efter et par dage med blæsevejr, var vinden løjet så meget af, at en kajaktur med Kajakflokken Malik var mulig. Så jeg mødte op i Skuldelev klokken lidt i 11. Herfra skulle dagens tur nemlig starte. Jeg havde måske nok håbet på en lidt længere tur, men når det nu var Mors Dag, så kunne jeg jo nok bruge tiden hjemme. Så jeg pakkede det sædvanlige udstyr til koldt vand, herunder en tørdragt, og kørte afsted.

Fremme ved stranden var andre mødt, og vi blev syv kajakker. Ikke det store, men så kunne vi jo nyde turen sammen, for vejret var fint. Det blæste lidt mere nordligt end lovet, så det så ud til medvind på turen ud og lidt modvind på vejen hjem. Men så meget blæste det nu heller ikke.

Jeg læssede kajakken af og bar den lidt humpende til stranden. Mit meget rejseri i april har desværre givet min en øm iskias-nerve. Det er under bedring og en kajaktur generer ikke. Det gør landtransporten af kajakken derimod. Men heldigvis kan man parkere tæt på vand i Skuldelev. Herefter monterede jeg udstyr og tændte min GPS. Læsere vil vide, at jeg bruger en Garmin GPSmap 78s, som jeg ikke anbefaler til kajakbrug. Det kan den ikke holde til. Garmin bytter den, men vil ikke tage stilling til problemet med GPS’ens vandtæthed og stabilitet. Igen var der problemer. Den skriver, at hukommelsen er fyldt, hvorefter den slukker. Det skal bemærkes, at jeg sletter turene i GPS’en efter hver tur, så der var intet på GPS’en. Så i dag måtte jeg bruge min telefons GPS for at logge turen. Nu skal den Garmin GPS lige i nakken på Garmin – igen. Denne gang vil jag have den byttet til en anden model, for 78s er ubrugelig. Måske skulle man forsøge sig med 62st? Følg med her, om det lykkes at få en anden model ud af Garmin.

På vandet gik det fint mod syd. Bølgerne var ikke store, men på grund af vinden fra nord, kunne man godt surfe lidt. Faktisk var den relativt nemt at fange og holde en bølge over en længere strækning. Det gav ikke stor fart, men det var meget let at holde en fin hastighed. Der var en del fiskere, dar fangede hornfisk. Og der var åbenbart mange fisk, for hornfiskene sprang foran kajakkerne hele vejen. Sjovt at se.

Fremme på sydsiden af Østby Havn, holdt vi pause. Vi havde vel roet 5 kilometer, men fra min telefon-GPS hørte jeg en stemme, der sagde: “51 minutter og 16 kilometer”.  Øhhh? Tiden passede fint nok, men 16 kilometer? Gad vide hvad for en satellit, GPS’en havde fundet? Jeg er åbenbart ikke så heldig med GPS’er for tiden.

Efter en pause med kaffe og brød, var det tid til at ro tilbage. En enkelt skulle hjem for at fremvise bolig (Palle), så han roede lidt i forvejen. Vi andre gjorde lige klar til afgang inden hjemturen. Men jeg besluttede at følge i Palles kølvand og roede derfor fra de andre for at nå op til Palle. Det lykkedes nu først lige før vi var retur, men jeg forsøgte at skyde genvej lidt tættere på kysten end Palle. Men han valgte rigtigt, for jeg roede på lavt vand og kunne ikke rigtigt få kajakken op i fart. Så jeg måtte ro ud på dybt vand igen og roede derfor lidt længere. Modvinden hjemad voldte ikke problemer, men den kunne da godt mærkes.

Fin tur på fjorden og for en gangs skyld hjemme tidligt en søndag. Det satte familien pris på. Og iskiasnerven? Den havde godt af turen og dagen efter var ømheden pist borte. Kajakroning er virkelig sund!

Rute: Skuldelev – Østby Havn
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 9,94 km
Vejr: 11 grader. Vind 7 m/s fra NW.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.