Nielpryde våddragt Mission

Våddragten er en vigtig bestandel af din påklædning under kajaksejlads. Den sikrer, at du kan holde dig varm efter vandgang – og isolerer desuden også selv om den er tør. En våddragt af neopren behøver altså ikke at være våd, før den isolerer!
Nielpryde laver flere slags dragter og udstyr til windsurfing, men deres long john model Mission i neopren er velegnet til havkajakbrug.

Beskrivelse

Nielprydes våddragt kaldes Mission og består af en figursyet dragt af 2 og 3 mm neopren. Endvidere er der indsat et beskyttende lag på knæene, så de ikke slides. Det er godt til havhajakbrug, da der så ikke slides hul i knæene, når de gnider sig mod dækkets underkant under sejlads.På fronten er en rustfri lynlås, der kan lynes begge veje, da der er to slidere. Det er altså muligt (mænd) at tisse med dragten på. Kvinder kan evt. benytte en She Wee. Den løsning har jeg af gode grunde ikke testet…

Alle samlinger er tapede og syet med selvlåsende sømme. Det forhindrer, at en løs tråd render og dermed er skyld i at våddragtens enkeltstykker går løs.

I brug

Våddragten er meget behagelig at have på. Den er figursyet og materialet smyger sig til kroppen uden at stramme. Materialet er ret eftergivende, så der er plads til evt. udvidelser i maveregionen :-). Selv når dragten er våd, er den let at tage af og på, hvilket selvfølgelig er en stor fordel. Umiddelbart savner man ikke en lynlås i benene for at lette på- og aftagning. Materialets beskaffenhed gør, at det er let at trække våddragtens ben ud over en neoprenstøvle og herved formindske vandindtrængning ved vadning i vand. Helt hindre vandets indtrængning kan dragten selvfølgelig ikke. Så skal vi over i en tørdragt.

Dragten har store åbninger om armene og giver stor bevægelsesfrihed under roning. Alt i alt en meget behagelig våddragt, og den bedste, som jeg har prøvet pt.

Konklusion

Med Nielprydes våddragt monteret, kan du forlænge glæden ved sejlads i havkajak, selv efter vandgang. Dragten er meget behagelig at have på, da den er fleksibel i materialet. Det er muligt at få billigere våddragter, men de er ofte mere stive i materialet og derfor mere ubehagelige at have på. Derfor kan Nielprydes model anbefales selv om prisen er i den højere ende.

Våddragten er set til ca. 800 kroner, bl.a. hos Spejdersport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.