Tempelkrogen rundt

26. april 2015

Jeg har aldrig roet Tempelkrogen rundt. Dels fordi der er meget lavt vand, dels fordi Tempelkrogen kun er 10 km. rundt og lidt for lidt til et togt. Men en gang skal jeg jo prøve det, og det blev i dag sammen med kajakflokken Malik. Vi var fem i alt der stod ud fra ishuset Sonny på østsiden af Munkholmbroen. Vejret var lidt vådt og det regnede faktisk, mens jeg kørte til området. Men heldigvis var det tørvejr under hele roturen – selvom det begyndte at regne igen, da vi læssede kajakkerne.

IMGP2401Men lidt regn kan jo alligevel ikke standse kajakroere, så med en bredskygget hat var jeg parat til regn, hvis det skulle komme.

Vi roede med uret rundt og da der var næsten vindstille, prøvede jeg at ro hele turen uden at sænke roret. Det gik fint, selvom kajakken er ret vindfølsom. Så nu er det da prøvet.

Tempelkrogen er ganske rigtig ret lav, men der er da områder, hvor der er lidt vand. Og det er ret klart, så vi kunne se både fisk, der sprang i vandoverfladen og søstjerner på bunden. Og området er eftertragtet, for der er altid fiskere ved Munkholmbroen. Heller ikke net-fiskerne lader området være, for der er net overalt i området. Så det kan ikke være ret mange fisk, der undslipper.

IMGP2407 IMGP2402 IMGP2406

Pausen blev holdt ved Tempelkrogens Bådlaug, hvor der er borde og bænke. Vi gik lidt op ad vejen for at se på nogle ungtyre samt deres far, der lå og dasede på marken. Den store var adskilt fra de andre, men den så også lidt olm ud. Os gjorde de nu ikke noget, så vi gik tilbage til bådlauget og spiste vores medbragte mad. Jeg opdagede, at min GPS var ved at løbe tør for strøm. Batterierne var ellers på max inden start. Så de genopladelige batterier er vist ved at være færdige. Nye må anskaffes. Jeg har derfor kun logget halvdelen af turen og måtte spørge de andre om turens længde. Det er første gang, at jeg mister en logning, men det måtte jo ske.

IMGP2403 IMGP2404

Tilbage ved udgangspunkte valgte et par stykker at rulle lidt. Jeg havde en del undskyldninger, så det må blive en anden gang….

IMGP2408 IMGP2410

God tur på vandet som altid. Bare ærgerligt med de batterier, men nye er allerede bestilt.

Rute: Munkholm og tempelkrogen rundt
Isætning: 55°40’24.56″N, 11°48’48.83″Ø 
Optagning: —“—-
Distance roet: 10,1 km
Vejr: 7 grader. Vind 3 m/s fra NW. Klart vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.