Tahe Nylon Spray

Jeg har også en Lifestyle 444 kajak fra Tahe. Og i den forbindelse er der anskaffet et spray fra Tahe, der passer til den meget store åbning, som cockpittet udgør.

Beskrivelse

Sprayet er lavet af nylon og spændes på cockpittet på traditionel vis. I kanten er der en elastik, der er tilpas stram og derfor er let at montere, men sidder fint til. Sprayet er forholdsvist stort, så det ligger ikke stramt til, så der kan samles lidt søer i skødet. Sprayet er dog tæt, og hvis det spændes fast lidt højt i livet, minimeres problemet med vand. Ellers kan et knæ stramme lidt ud i materialet fra tid til anden. I livet er der en elastiksnor, der kan strammes til med en lille plasticlås. Som på de allerfleste sprays, er der selvfølgelig monteret et webbing-håndtag, så sprayet kan trækkes af, hvis man skulle vælte.

I brug

Materialet og størrelsen få sprayet til at virke lidt billigt, men det er nu ikke helt retfærdigt, for sprayet er slidstærkt og nemt at bruge i det daglige. Det kan uden problemer bruges ved makkeredning uden fare for at det bliver revet i stykker.

Da det ikke ligger så stramt til cockpittet, kan man faktisk bevæge benene en del mere end ved spray, der er stramme. Det er en fordel på lange ture eller hvis man lider lidt af sovende ben. Til gengæld kan der samle sig lidt vand på sprayet i hårdere vejr eller store bølger. Det er dog tæt nok, så der kommer ikke vand ned i cockpittet.

Konklusion

Konklusionen er, at sprayet er ganske udemærket til daglig brug og virker slidstærkt – selv efter et års brug ser det ud som nyt. I virkeligheden er det et no nonsens cockpitspray, der måske ikke har nogle særlige finesser, men bare virker. Det er dog prissat lidt til den dyre side.

Set til ca. 500 dkr. i danske kajakbutikker og fås i flere størrelser. Passer også til andre kajakker end Tahe.

2 thoughts on “Tahe Nylon Spray

 • 26. oktober 2011 kl. 19:03
  Permalink

  Quote: “Som på de allerfleste sprays, er der selvfølgelig monteret et webbing-håndtag, så sprayet kan trækkes af, hvis man skulle vælte.”
  Det er vigtigt at understrege, at man aldrig køber et spraydeck uden et håndtag.
  MVH HenrikH

  Besvar
  • 26. oktober 2011 kl. 19:29
   Permalink

   Jeg har nu heller aldrig set et spray uden nødhåndtag. Så måske har jeg formuleret mig lidt kluntet. For du har naturligvis helt ret.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.