Skuldelev til Østbyhavn

11. juli 2012

Vejret har været lidt blæsende de sidste par dage (nærmest hele sidste uge), så Christian og jeg har ledt efter lidt opholdsvejr, så vi kunne komme ud på vandet sammen. Og sørme. Onsdag var der en mulighed selvom der var lovet regnvejr, men det kan jo ikke skræmme. Samtidigt var det en mulighed for at møde Kajakhornsherred, der normalt ror hver onsdag. Se mere her. For netværket havde arrangeret en ondagstur fra Skuldelev til Møllekrog ved Selsø med afgang klokken 10. Vi pakkede kajakkerne, sendte Rikke på fodboldskole og kørte til Skuldelev. For ikke at belaste Christian for meget, han har ikke roet det store i år, så planlagde vi at ro med Kajakhornsherred til Østbyhavn og vende om. Så kunne netværket ro videre uden os som agterlanterne.

Ved stranden i Skuldelev stod der allerede tre klar fra netværket. De hilste pænt og præsenterede sig som Jacob, Elgjægeren (Jørgen) og Erik. De var kun tre i dag, men er tilsyneladende alt fra tre til femten kajakker på deres onsdagsture.

Vi var hurtigt på vandet og roede mod syd i let modvind. Vejret var overskyet og der var enkelte regnbyger. Især ved Østbyhavn kom der en større byge, men det forhindrede os ikke i at tale kajak under roturen. De tre fra Kajakhornsherred fortalte, at de gerne ror ture på omkring 20 kilometer og foretrækker at nyde roturerne frem for at få kilometer i armene. Det ser også ud som om, at det sociale vægtes højt, når turberetningerne læses på deres forum. Meget sympatisk. De fortalte også om deres kommende tur til Sverige, hvor de i slutningen af august vil ro på søen Bolmen nord øst for Helsingborg. Jeg har ikke roet så meget i søer med havkajak, men området ser da spændende ud.

Ved Østbyhavn tog Christian og jeg afsked med de øvrige, der roede videre. Vi gik i land lige nord for havnen og spiste vores medbragte mexikanske pandekage. Ikke dårligt. Herefter roede vi tilbage i god ro og orden. Det begyndte at tordne i øst, så vi roede kystnært på vestsiden af fjorden for ikke at være de højeste punkter i området, men heldigvis holdt tordenvejret sig på østsiden af fjorden. Vi fik dog lidt af regnen – men kun en byge.

En forholdsvis kort tur i dag, men så fik vi da til gengæld kendskab til KajakHornsherred. Og det behøver ikke at være sidste gang, at der ros med på deres ture.

Billede taget under vandet

 

Rute: Skuldelev til Østbyhavn
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 9,28 km
Vejr: 21 grader. Vind 3-4 m/s fra SW.

One thought on “Skuldelev til Østbyhavn

 • 13. juli 2012 kl. 21:55
  Permalink

  Det var hyggeligt at have jer med på vores onsdagstur. Vi håber at se jer en anden dag.
  Det er sjovt med billedet taget under vand.

  Hilsen
  Jakob
  Kajakhornsherred

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.