Skuldelev til Gerlev Skallehavn

14. juli 2012

Her på den franske bastilledag tog Christian og jeg på endnu en rotur fra Skuldelev. Denne gang i selskab med Kajakflokken Malik. Der var dog ikke så stort fremmøde, men vi var da i alt 6 kajakker. Vinden var i SW, hvilket gav lidt bølger, så vi roede ind i Hülsen-bugten eller mod Tørslev Hage, som det vel hedder. Men Hülsenbugten er et bedre navn, da Per Hülsen fra Butik Malik i Frederikssund gerne vil ro ind i den.

I dag gav det dog fint mening, da vi så kom i læ. Det var godt for Christian, der jo ikke har været så meget på vandet i år. Men han roede i en Tahe Marine Lifestyle 494, der har en vældig god primær stabilitet, så han var helt tryg ved bølgerne. Til gengæld er den lidt følsom for vind, så den kan kræve lidt kræfter i blæst.

Vi roede inden om Kølholm og forbi Tørslev Hage. Nogle gange er vi gået i land på hagen, men blev enige om, at det var lidt for kort. Så vi roede videre mod den gamle jernbanedæmning over fjorden. Lige sydøst for dæmningen er der en gammel skallehavn ved Gerlev, så det kunne passende blive målet for i dag.

Fremme ved havnen blev vi enige om at droppe pausen og ro tilbage. Blæsten var løjet noget af, men der var regnvejr på vej fra syd og hvorfor sidde i land og vente på det?

Christian var lidt træt i armene, så jeg tilbød at trække ham tilbage til Skuldelev. Jeg kunne bruge træningen og Christian kunne spare sine kræfter. Så det blev en længere træktur. Heldigvis var vinden næsten forsvundet – og dermed bølgerne, men der var en del modstrøm især ved Kølholm og det sidste stykke mod Skuldelev.

Efter landgang spiste vi lige en mad og så trænede jeg selvredning og rul. Det skal jeg gøre mere ved, for selvredningen sad altså ikke lige i skabet. Jeg måtte prøve flere gange, før cowboy-metoden lykkedes. Og rullet? Det taler vi ikke om. Men jeg skal vist lige stramme mig lidt an.

Rute: Skuldelev til Gerlev Skallehavn
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 9,37 km
Vejr: 17 grader. Vind 5 m/s fra SW.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.