Skuldelev

28. maj 2011

Igen en tur med Kajakflokken Malik. Denne gang med udgangspunkt fra Skuldelev. Jeg havde ikke den præcise adresse, da jeg kun har gæstet Skuldelev fra vandsiden før. Jeg måtte derfor taste en cirka-placering ind i GPS’en i bilen. Desværre ikke særligt præcist viste det sig. For jeg endte ad små veje, herunder en grusvej, i Østby Havn ved Selsø Gods. Derfor var jeg først fremme ved Skuldelev klokken 1400 – og de andre roere var allerede i vandet.

Heldigvis er alt jo pakket forud i de rigtige poser fra Ikea, så det tog kun 3-4 minutter at sætte kajakken i vandet og ro ud til de andre.

Desværre blæste det fra syd og ikke sydvest som varslet, så der var ikke rigtigt læ ved Skuldelev. Så vi roede nord ud og ind i bugten ved Skuldelev Strand. Området kaldes Flasken på søkort. Bugten er ikke særlig dyb og syd for øen Kølholm er der flere store sten i vandet.

I bugten var der indledningsvist lidt mere læ, men halvvejs inde i bugten kom der en lille byge og mere kraftig vind. Op til 10-11 m/s i stødene. Heldigvis er bølgerne i Roskilde Fjord jo ikke så store, men vi valgte at ro ind for at få en kop kaffe lidt syd for Tørslev Strand ved Lysebjerg.

Vi var kun 5 kajakker i dag, så vi kunne være ved et par borde. En enkelt af kajakroerne kom iøvrigt roende fra Skallehavn. Det vil jeg nok også gøre en anden gang, så jeg kan få roet lidt flere kilometer på turen. Det skulle tage ca. 20-30 minutter fra Skallehavn til Skuldelev (ca. 2,5 kilometer). Efter kaffepausen roede vi tilbage til udgangspunktet. En kort dagstur.

Vi var iøvrigt ikke de eneste på vandet i dag. Både Dampskibet Frederik fra Frederikssund tøffede rundt. Der var også en luftpudebåd på vandet. Den fik jeg dog ikke et billede af. Det var en enmands-luftpudebåd.

Jeg testede iøvrigt en gelpude, der skulle modvirke sovende ben og give et lidt behageligere sæde. Det var nu ikke det store, jeg mærkede til puden – nok fordi turen var så kort. Jeg glæder mig til at langtidsteste den – men jeg lider nu ikke af øm ende. Det er mere benene, der er problematiske. Og det hjalp puden ikke på!

Mit GPS-ur måtte tilbringe dagen i en lomme i ro-vesten, da en rem var knækket. Hvordan ved jeg ikke, for uret lå til opladning i en skuffe. Det må skyldes en materialefejl og en ny er bestilt. Det kostede lige 230;- + forsendelse. Øv. Den nye rem lå postkassen to dage efter. Hurtig service fra pulsure.dk, da den blev bestilt om aftenen.

Rute: Skuldelev – Tørslev Hage
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet: 4,96 km
Rotid:
Vejr: 14 grader. Vind 8/9 m/s stigende til 10/11 stykker i stød fra S. Skyet og enkelte byger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.