Skuldelev til Selsø Hage

IMGP19508. januar 2014

Vinteren er ikke kommet til Roskilde Fjord endnu, så med KajakHornsherred var vi ni mænd, der roede ud fra Skuldelev. Denne gang var det Ole, der var turleder, og for at få lidt kilometer vand under kajakkken, så roede vi først mod nord. Her rundede vi Kølholm på indersiden for at ro tilbage langs østsiden. Aftalen var at ro ned til strømstedet ved Eskilsø og det ensomt beliggende hus lige syd for Østskov. Her ville vi se om frokosten skulle indtages her, eller om vi skulle ro lidt tilbage til Østbyhavn, der måske var mere i læ.

Turen nord om Kølholm gik fint og da det var højvande, så kunne revet ved Skuldelev Havn passeres uden problemer. Der var dog fortsat lavt på østsiden af Kølholm, men vi kom igennem ‘vikingeskibsområdet’ uden problemer. For det var her, at de fandt de vikingeskibe, der nu er udstillet på Roskilde Vikingeskibsmuseum.

IMGP1951

Så gik turen mod syd og vi kunne nyde de mange svaner, der trykkede sig for vestenvinden. Jeg så også en fiskehejre ved Torp Mark, men den stod inde i sivene, så den var svær at se. Da vi passerede Østby tittede solen lidt frem, men den holdt sig nu væk det meste af dagen. Ved færgestedet til Eskilsø opdagede jeg en sæl. Den var ret stor og forholdsvis nysgerrig, så jeg kom tæt på. Måske har jeg det på video, men jeg nåede ikke at tage billede af den med kameraet. Det er første gang, at jeg ser en sæl så langt mod syd i Roskilde Fjord. Der var selvfølgelig ‘dræbersælen’ fra 2012, men den blev jo skudt og var vist lidt underlig. Flot er synet af sådan en sæl og de mørkebrune øjne, når den titter frem i bølgerne. Imidlertid blev den hurtigt træt af at se på os og forsvandt. Til gengæld gik vi i land og spiste frokost.

IMGP1952

Efter frokost delte Jakob hjemmebagt kage rundt. Den havde masser af nødder og var pyntet med pålægschokolade. En rigtig god kajakkage. Den skulle selvfølgelig gås af, så vi gik lidt rundt om sydspidsen af Østskov og undersøgte stormen Bodils indflydelse på området. Det var tydeligt, at vandet havde stået højt. Ca. en meter oppe i buskene var der stadig tang.

Turen tilbage var i delvis medvind, så vi kom hurtigere tilbage end udturen. Denne gang rundede vi ikke Kølholm og roede direkte til Skuldelev. Her pakkede vi kajakkerne og gik over til Skuldelevs shelter for at spise det sidste kage og drikke en kop kaffe. Også en slikpose blev fundet frem. God tur i nærmest lunt efterårsvejr, men nu skulle vinteren vist komme i weekenden. Fedt.

IMGP1954

Strømsted

Rute: Skuldelev og rundt om Kølholm til Selsø Hage
Isætning:  55°47’32.88″ 12° 3’21.64″
Optagning: —”—
Distance roet:  18,11 km
Vejr: 5 grader. Vind 8 m/s fra W.

6 thoughts on “Skuldelev til Selsø Hage

 • 6. februar 2014 kl. 13:13
  Permalink

  Hej

  Tak for en superfin side.
  Jeg er vildt imponeret at kvaliteten på turbeskrivelser og test af gear.
  Jeg er selv blevet “smidttet” af en gal havkajak, har nu sejlet i 3 sæsoner og meget i jeres område.
  Har sommerhus i Hyllingeriis (Venedie)
  Nu må jeg snar få taget mig semmen til at købe vinter udstyr.

  Tak for en fantastisk siden
  Henrik

  Besvar
 • 10. januar 2014 kl. 09:48
  Permalink

  Fin film fra turen og super flot, informativ og velstrukturet kajakside du har lavet, tak.

  😉 JR

  Besvar
 • 10. januar 2014 kl. 09:43
  Permalink

  Haj Thomas, tak for sidst. Hyggeligt at du var med igen. Det var ikke Torben der havde kage med, det var Jakob 😉

  Besvar
  • 10. januar 2014 kl. 11:33
   Permalink

   Jakob, selvfølgelig – det er rettet til og undskyld Jakob :=Ø

   Besvar
 • 8. januar 2014 kl. 20:41
  Permalink

  “En rigtig god kajakkage.”
  Det blev Patricia glad for at høre.

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.