Den Blå Rute, København

Ny kajakrute i Københavns Havn. Nyd en kajaktur bagom havnen uden at blive udsat for speedbådes bølger og opdag spændende maritime miljøer, som andre normalt ikke ser.

Jeg har selv roet mange gange i Københavns Havn – du kan se en af mine beretninger her – men der er jo andre dele af havnen, der også er spændende at se, der desværre har været mindre egnede for kajakker ro til. F.eks. kan man ro ind i det gamle kanalsystem bag om Sixtusbatteriet på Nyholm. Men ved Trangravsvej er kanalen blokeret af en vej ind til Holmen. Heldigvis har Københavns Kommune støttet et projekt, hvor der er bygget overbæringssteder ved Trangravsvej og Værftsbroen, så der kan ros længere i selve kanalsystemet inden man er ude i selve havnen.

UdklipDet er arkitekt Andreas Østerbye, der står bag projektet om udvidet adgang til kanalsystemet, som Københavns Kommune har støttet med 4 millioner kroner. Overbæringsstederne består af et par små flydebroer samt ramper, så kajakken kan bæres over de to veje, der før blokerede kajakruten. Ruten blev indviet i september 2013.

På kortet er den nye Blå Rute tegnet ind med de to overbæringssteder cirklet ind i rødt. Det er en fantastisk god ide med den udvidede adgang – endnu bedre hvis der var gravet en tunnel ind under vejene, så der kunne ros igennem – for nu kan man ro bag om Nyholm i stedet for at skulle helt uden om det militære område ud for Marinestationen. Andreas Østerbyes oprindelige projekt var netop gennemgravning af vej-dæmningerne og omfattede også Dokøvej mellem Forsvarskommandoens område og Dansk Papirlager på Dokøen. Desværre blev projektet ikke helt så omfattende – men det kan måske komme, hvis ruten bliver flittigt brugt. Den Blå Rute er i øvrigt tænkt som en rute helt fra Amager Strandpark, gennem Københavns kanaler og ned til Sydhavnen.

Jeg skal opfordre til, at den nye Blå Rute prøves. Jeg vil i hvert fald gøre mit til at slide på anlægget sammen med en af mine kajakker.

4 thoughts on “Den Blå Rute, København

 • 15. juli 2019 kl. 23:16
  Permalink

  V langeliniepavillione er der nem P og man kan sætte kajakker af ved busvendeplads v lystbådhavnen hvor der er fin isætning

  Besvar
 • 11. maj 2019 kl. 07:50
  Permalink

  Hvor er der anløbsteder, hvor man har plads til at samle og sætte kajak i vandet?
  Bjarne

  Besvar
  • 11. maj 2019 kl. 07:59
   Permalink

   Hej Bjarne

   Der er flere stedet. Bla ved de gamle kanonbådsskure bag ved operaen. Det er også muligt ved Sydhavnen ved slusen. Endvidere er det et par kajakklubber, der tillader, at man sætter kajakken i vandet. Ved kanonbådsskurene er det muligt at parkere. Det samme på Christiania. Her er også en kunstig strand, der kan benyttes. Stranden ligger over for kanonbådsskurene.

   Besvar
 • 19. juli 2014 kl. 10:39
  Permalink

  Rigtig god ide Det vil også godt med flere steder hvor der er nem
  adgang til at sætte kajakken i vandet og gratis / billig parkering

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.