Skallehavn til Jyllinge

16. oktober 2011

Weekendens rotur i det fantastiske vejr udgik fra Skallehavn klokken 1100. Turen var med kajakflokken Malik og vi var omkring 10-12 kajakker med en tur til Jyllinge og tilbage.

Vi havde en tur med modvind og modbølger på vejen til Jyllinge, men kunne så glæde os over turen tilbage, som jo så skulle være i medvind og med lidt surf.

Til påklædning valgte jeg tørdragten fra Lomo i dag. Vandtemperaturen er nede på 11-12 grader, så det er ved at være nødvendigt at benytte tørdragt. Her i overgangsperioden er det lidt (meget!) varmt, men så må man jo bare have svedtransporterende undertøj på. Og lige om lidt er varmen ikke det store problem.

Jeg havde installeret en rygstøtte fra Kajaksport, der passer til det nymonterede sæde. Og det spillede bare. Jeg har overhovedet ikke problemer med sovende fødder eller ømme hofter. Efter ca. 2 kilometer starter en svag sovende fornemmelse, men ved at bevæge benene lidt aktivt, så forsvinder det hurtigt – og vigtigst: Kommer ikke igen. Sædet med ryglæn koster lidt, men er hver en krone værd for mig.

Jeg fik også færdigtestet Garmin GPSmap 78s – og er ved at lægge sidste hånd på en artikel om GPS’en.

Vi holdt pause lige nord for Jyllinge Havn, hvor der er en lille sandstrand. Her kom Ane på besøg, da hun bor i området. Efter lidt udveksling af historier mellem os, var det tid til at ro tilbage. Og ganske rigtigt – vinden var en stor hjælp. Uden at ro kunne man holde en hastighed på næsten 3 km/t. Bølgerne var du ikke så store, at man rigtigt kunne surfe. Til gengæld fik jeg talt lidt helikopter med en tidligere pilot fra Eskadrille 722 fra Skalstrup. Her er lidt billeder fra turen:

  

Rute: Skallehavn til Jyllinge
Isætning: 55.753588,11.84884 (Google)
Optagning: —”—
Distance roet: 17,22 km
Vejr: 12 grader. Vind 8 m/s fra S. Solskin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.