Sikringssnor til briller fra Chums

BrilleholderAmerikanske Chums fra Utah laver forskelligt kajakrelaterede småting. Denne artikel ser på en sikringssnor til briller, der udmærker sig ved at kunne flyde.

Beskrivelse

Sikringssnoren kaldes Universal Fit Rope Retainer, men er vel bare en brillesnor med et stykke skummateriale, så den kan flyde. Skumstykket kan holde briller på op til 20 g. flydende. Snoren kan forlænges lidt ved et låsestykke i midten af skumstykket. Sikringssnoren gøres fast på brillerne ved at klemme et lille gummirør ud over hver brillestang. Gummiet er ret fleksibelt, så de fleste brillers stænger kan kommes ind i gummistykket.

I brug

BrillesnorBrillesnoren tages i brug ved at rulle gummistykkerne op på brillens to stænger. Det hjælper at få stængerne ind i gummistykket ved at rulle det lidt rem og tilbage. Det skulle ifølge producenten passe de fleste briller, men jeg kunne ikke få en par Ray Ban stænger ind i gummistykket. Så er dine briller ret tykke i stellet, så skal du nok se dig om efter en anden type brillesnor.

Brillesnoren er ikke af de lange, så tag solbrillerne på før hatten/kasketten, hvis du ikke skal rode rundt med snor og hatteskygge. I brug fungerer brillesnoren fint, og skumstykket er heldigvis så let, at det ikke generer.

Flydeevnen er testet med flere briller, og skumstykket kunne bære dem alle. Og heldigvis er farmen tydelig i vandet, så det burde være muligt at finde brillerne i vandet, hvis de tabes.

Konklusion

En fin løsning, hvis du ofte tager dine briller af og f.eks. har dem under en gummisnor på fordækket. Så er de sikret mod at forsvinde, hvis du taber dem. Jeg har selv mistet et par solbriller under selvredning, og så er en flydesnor jo hurtigt tjent ind. Brillesnoren er imidlertid ret dyr i Danmark, så køb den på en tur i udlandet.

Pris: Set til omkring 90 dkr. i danske kajakbutikker. Vejledende pris i USA er 55 dkr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.